West-Vlaanderen telt al 226 ANPR-camera’s

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

In de hele provincie West-Vlaanderen zijn er al 226 slimme ANPR-camera’s operationeel. Dat waren er in 2012 nog maar een tiental. “En er komen er op korte termijn nog 57 bij”, weet provinciegouverneur Carl Decaluwé.

In 2012 werd het cameraschild gelanceerd om het hoofd te bieden aan de grenscriminaliteit die het zuiden van West-Vlaanderen toen al een tijdlang teisterde. Al snel kwam er een tiental slimme camera’s die aan elkaar konden gelinkt worden via een provinciale server. Het systeem kende snel navolging in heel België.

Nu zijn er al 226 slimme camera’s met nummerplaatherkenning in gebruik in de provincie. Het gaat om 189 vaste camera’s en 37 mobiele camera’s, veelal aangekocht door de politizones. Er komen er op korte termijn nog 57 bij in West-Vlaanderen, waardoor het totaal in heel België zal uitkomen op ruim 2.500 camera’s.

“We zien dat het schild inmiddels een sterk wapen is geworden, onder meer tegen rondtrekkende daderbendes, maar bijvoorbeeld ook in de strijd tegen mensensmokkelaars. Heel wat zaken werden door de camera’s ook opgehelderd“, vertelt gouverneur Carl Decaluwé, die mee aan de kar trok van het cameraschild.

(BELGA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.