West-Vlaanderen lanceert opnieuw campagne tegen diefstal werfmateriaal

© gf
Redactie KW

De provincie West-Vlaanderen heeft opnieuw een campagne gelanceerd tegen diefstal van werfmateriaal uit bestelwagens. De preventiecampagne “Maak van je camionette geen etalage” werd dinsdag voorgesteld in Zedelgem en gaat uit van provincie West-Vlaanderen, gouverneur Carl Decaluwé, UNIZO en de Bouwunie.

Een affiche en een folder met uitvoerbare tips moet zelfstandige aannemers helpen om zich te beschermen tegen diefstal en inbraak.

De campagne werd voor het eerst in 2016 gelanceerd en werpt duidelijk zijn vruchten af. Zo is er een algemeen dalende trend in de criminaliteitscijfers voor de provincie West-Vlaanderen. Al blijft de campagne wel noodzakelijk. In 2018 daalden de cijfers voor werf- en ladingdiefstallen nog fors tegenover het voorgaande jaar. Die trend zet zich sindsdien niet meer verder. Recente cijfers tonen aan dat de lichte bestelwagens van zelfstandige aannemers opnieuw vaak een doelwit zijn.

Folder vol tips

Met affiches en folders met preventietips willen de initiatiefnemers zelfstandige aannemers bewust maken van eenvoudige maatregelen om zich te beschermen tegen diefstal en inbraak. De affiches en folders zijn ter beschikking bij de stedelijke en gemeentelijk preventiediensten en de lokale politiezones van West-Vlaanderen. UNIZO en Bouwunie zorgen voor de verdeling bij hun leden. Daarnaast zullen zij de preventietips ook via hun sociale media kanalen verspreiden. (belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier