Werken nieuwe verkaveling in de Ooststraat begonnen

Schepen van Wonen Bert Verhaeghe zorgde voor de officiële start van de bouw van de nieuwe verkaveling tussen de Hellestraat en Ooststraat. (GF) © Catteeu
Redactie KW

Schepen van Wonen Bert Verhaeghe (stadslijst Open Vld-Groen-Positief Project) zorgde woensdag in Wervik voor de officiële start van de bouw van de nieuwe verkaveling tussen de Hellestraat en Ooststraat. Hij kroop in de cabine van een delfkraan. Er komen zeven woonblokken, goed voor 48 duurzame woningen. De woningen komen op het voormalige voetbalterrein van Eendracht Wervik. Het gaat om het tweede terrein en een deel van het eerste terrein.

De werken zijn maandag begonnen. Arbeiders zijn momenteel bezig met de grondwerken voor de eerste woonblok helemaal vooraan. “In juni worden de wegen- en rioleringswerken voorzien”, aldus Barbara Demeulemeester van aannemer Catteeu uit Lo-Reninge. “Normaliter zou dat in maart zijn, maar alles wordt vertraagd door het coronavirus. Begin oktober starten dan de metsers en voorzien we dan de eerstesteenlegging. In oktober gaan we ook deelnemen aan Nieuwbouwzondag.”

Verkoopnamiddagen

Op een opvallende bureelcontainer wordt promotie gemaakt. “In die bureelcontainer gaan we verkoopnamiddagen organiseren”, vertelt Barbara. “Nu kunnen de geïnteresseerden hier ook een afspraak maken. In die container komen ook de plannen en kunnen we daarin alles uitleggen. Er zijn momenteel veel mensen die informatie vragen. Ongeacht de coronacrisis, komt er toch beweging in de interesse. We hebben drie serieuze opties tot aankoop.”

Er wordt een gemeenschappelijke tuin voorzien. “Dat gemeenschapsgevoel spreekt wel aan”, aldus Barbara Demeulemeester. “Evenals het duurzaam bouwen. We kiezen voor warmtepompen en een speciale vorm van isolatie. Een energiezuinige woning spreekt ook aan.”

Juni 2021

Er is nog een lange weg te gaan. In juni volgend jaar worden de eerste bewoners verwacht. Aanvankelijk was de streefdatum eind dit jaar maar dat is niet haalbaar. Omwille van de coronacrisis hebben een aantal onderaannemers onvermijdelijk vertraging opgelopen.

Eerder werd al de naam voor de nieuwe verkaveling bekendgemaakt. Het wordt de Eendrachtstraat.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier