Wedstrijd zet Dentergem letterlijk in de bloemetjes

Burgemeester Koenraad Degroote, gemeenteraadslid Vicky De Rijcke en schepen van Milieu Rita Delmotte.© foto Nele
Burgemeester Koenraad Degroote, gemeenteraadslid Vicky De Rijcke en schepen van Milieu Rita Delmotte.© foto Nele
Redactie KW

Dentergem wil zijn inwoners motiveren om hun tuin, hoeve of gevel op te fleuren met kleurrijke bloemen en planten. Voor het eerst vindt er een bebloemingswedstrijd ‘Dentergem bloeit’ plaats, waaraan mooie prijzen gekoppeld zijn.

Het idee om zo’n wedstrijd te organiseren komt van gemeenteraadslid Vicky De Rijcke. Dit punt stond op de agenda tijdens de afgelopen gemeenteraad. Haar initiatief werd goedgekeurd en door de wedstrijd wordt de gemeente letterlijk in de bloemetjes gezet. “Met deze wedstrijd worden de inwoners gestimuleerd om hun voortuin nog mooier te maken”, weet Vicky. “Zo wordt het straatbeeld extra opgefleurd en kan iedereen meegenieten van de bloemenpracht.”

Niet iedereen beschikt over dezelfde voortuin. Daarom werd de wedstrijd opgedeeld in vijf categorieën: gevel en geveltuintjes, voortuinen kleiner of gelijk aan 75 m², voortuinen groter dan 75 m², hoeves en landelijke gebouwen en ondernemingen.

Prijzenpot

“Aan deze wedstrijd worden er leuke prijzen gekoppeld. In juli en augustus beoordeelt een deskundige jury elke deelnemende tuin.” Aan de hand van verschillende criteria worden scores toegekend. Per categorie kiest de jury één winnaar. Bovendien wordt er ook een superwinnaar verkozen en wordt er een prijs uitgedeeld voor de meest opmerkelijke en opvallende tuin.

De winnaars van de eerste vier categorieën worden beloond met Dentergembonnen. De winnende onderneming mag een jaar lang de titel dragen van ‘Mooist bebloemde handelszaak’ en krijgt een vermelding in de gemeentelijke infokrant. (NS)

Deelnemen is gratis, maar inschrijven is wel verplicht. Dat kan van 1 mei tot en met 15 juni online via www.dentergem.be/bebloeming . Een inschrijvingsformulier kan ook aangevraagd worden bij de dienst milieu via milieu@dentergem.be. Een afspraak maken in het gemeentehuis kan natuurlijk ook.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.