Waterfontein van acht meter hoog na waterlek in Merkem

Vanuit het voetpad spoot een waterfontein acht meter hoog water op straat en de huizen. © JH
Redactie KW

Inwoners van de Westbroekstraat in Merkem bij Houthulst werden woensdagochtend getrakteerd op een weinig alledaags zicht. Vanuit het voetpad spoot een waterfontein acht meter hoog water op straat en de huizen. Oorzaak was een ondergronds lek. “Tot 35 huizen zaten een tijdlang zonder water”, zegt Brigitte Van Damme van De Watergroep.

Woensdagochtend rond 9 uur waren er geplande werken bezig van De Watergroep in de Westbroekstraat, even verder dan de Diksmuidestraat en de kerk van Merkem. Bij die werken werd het voetpad opengemaakt, maar liep het fout toen een grote waterleiding werd geraakt. Het water spoot er met veel kracht tot wel acht meter hoog uit de grond. Gelukkig zonder veel erg, op wat natte huizen en water op de rijbaan en het fietspad na.

30 minuten

“Het ging om onderhouds- en herstelwerken van een ondergrondse leiding aan een woning”, zegt Brigitte Van Damme van De Watergroep. “Daarbij ontstond een lek in de waterleiding en spoot het water omhoog. Dat duurde ongeveer een half uurtje, dat is de tijd die nodig was om de waterleiding elders te kunnen afsluiten. Daardoor zaten ook tot 35 mensen in de buurt een tijdlang zonder water, we stuurden hen ook een bericht via e-communicatie. Intussen is alles terug hersteld.”

Extra schade is er niet, fietsers konden een nat pak vermijden door aan de overkant van de weg te passeren. (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier