Waregems bedrijf Stas krijgt erkenning als uitstekende werkgever

Stephanie Vandenberghe, Lies Berkein en Eline Ampe zijn de medewerkers van het People-team van Stas. (foto GF)
Stephanie Vandenberghe, Lies Berkein en Eline Ampe zijn de medewerkers van het People-team van Stas. (foto GF)
Redactie KW

WaregemVrachtwagenchassisbedrijf Stas mag zich minstens één jaar lang een Top Employer noemen. De award is een erkenning voor bedrijven met een sterk uitgebouwd personeelsbeleid. Het Waregemse bedrijf prijkt tussen grote namen, zoals AXA, Audi, Lidl en KBC.

Via een jaarlijks en internationaal onderzoek certificeert het Top Employers Institute overal ter wereld toonaangevende werkgevers die uitstekende werkomstandigheden bieden, talent koesteren en er voortdurend naar streven om hun tewerkstelling te optimaliseren.

In ons land bekroonde de organisatie 72 bedrijven, waaronder Stas, de producent van opleggers en trailers voor bulktransport langs de Flanders-Fieldweg in Waregem. Het is een familiebedrijf met 476 medewerkers en vier vestigingen: twee in België, één in Duitsland en één in Roemenië.

Vlakke structuur

Dat Stas deze onderscheiding kon binnenhalen, heeft te maken met de manier waarop het bedrijf georganiseerd is. “We kennen een heel vlakke structuur, waardoor onze collega’s volledig vrij zijn om hun eigen carrièrepad uit te stippelen. Voor ons is het belangrijk dat onze medewerkers ambassadeur zijn van Stas en fier zijn om bij ons bedrijf te werken. Deze onderscheiding toont dat het ons lukt”, stelt ‘people expert’ Eline Ampe.

“Onze squad-werking is ook een mooi voorbeeld. Met een team van 12 mensen, bestaande uit ingenieurs, verkopers, personeelsexperts, procesverantwoordelijken en ga zo maar door mogen we één van onze vestigingen leiden. Dankzij die intensieve samenwerking bestaan er quasi geen eilandjes. Iedereen gaat voor hetzelfde doel.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.