Wandelclub Sportkring Oostnieuwkerke stippelt parcoursen uit

Patrick Huyghe, Ronny Vanderhaeghe, Antoon Bruneel bij de startplaats van hun wandeling aan het kerkplein in Oostnieuwkerke. (foto JCR)©JOKE COUVREUR
Patrick Huyghe, Ronny Vanderhaeghe, Antoon Bruneel bij de startplaats van hun wandeling aan het kerkplein in Oostnieuwkerke. (foto JCR)©JOKE COUVREUR
Redactie KW

Sportkring Oostnieuwkerke, die in normale omstandigheden iedere maand een wandeling organiseert vanuit de kantine van voetbalclub KSK Oostnieuwkerke, stippelt van 16 januari tot en met 14 februari een wandelroute uit. “De honger bij wandelaars is heel groot.”

Iedere maand mag Sportkring Oostnieuwkerke normaal gezien honderden wandelaars in de kantine van voetbalclub KSK Oostnieuwkerke verwelkomen. “Sinds het uitbreken van de coronacrisis in maart vorig jaar hebben we geen wandelingen meer kunnen organiseren. De wandelfederatie gelastte inmiddels al alles tot half februari af. We hopen toch om deze zomer terug een echte wandeling met een drankje in de kantine te kunnen houden”, aldus Ronny Vanderhaeghe van de wandelclub.

Bij Sportkring merkt men dat de honger bij de wandelaars groot is om terug een uitgestippelde route af te haspelen. “In deze coronatijden wordt er heel veel gewandeld, maar er is vraag naar uitgestippelde wandelingen. Nee, rustposten of een warme koffie op het einde is er niet, maar wij wilden toch een antwoord bieden op die vraag.”

De wandelclub stippelde een wandeling met start aan de kerk in Oostnieuwkerke uit. Tussen 16 januari en 14 februari geven pijltjes de verschillende tochten aan. Deelnemers kunnen kiezen uit 4, 6, 9 of 12 kilometer. De wandelingen gaan richting de Colliemolen. Deelnemers aan de langste wandeling trekken naar het Vierkavenbos in Moorslede. (BF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.