Wandel-wenskaarten met warme boodschap voor inwoners Lendelede

V.l.n.r. Wim Dierick, schepen Rita Lammertyn, burgemeester Carine Dewaele en Nele Declerck. (foto Frank)©Frank Meurisse Frank Meurisse
V.l.n.r. Wim Dierick, schepen Rita Lammertyn, burgemeester Carine Dewaele en Nele Declerck. (foto Frank)©Frank Meurisse Frank Meurisse
Redactie KW

Lendelede zorgt in een heel speciaal coronajaar voor een heel speciaal kerst- en nieuwjaarscadeau voor zijn inwoners: wandel-wenskaarten die ze via een wandelingetje persoonlijk aan iemand van hun voorkeur kunnen bezorgen. Je kan iemand die je graag hebt een warme boodschap in moeilijke coronatijden brengen.

“De voorbije zomer stak het redactieteam van Lendeleeft al postkaartjes in het infomagazine, nu zal je er vanaf einde deze week onze winterse wandelwenskaarten in terugvinden”, zegt burgemeester Carine Dewaele (CD&V). “In deze moeilijke coronaperiode en een vreemd eindejaar willen we met deze actie de inwoners een mentale klik en een beetje warmte bezorgen in tijden dat we hier samen met elkaar en toch ver van elkaar zitten.”

Dankbaar gebaar

Het infomagazine ‘Lendeleeft’ bevat vier wandel-wenskaarten. “Kaartjes die je bijvoorbeeld via een wandelingetje thuis kunt bezorgen bij een buur, een vriend, een kennis, een opa, oma, tante, een mantelzorger, een eenzame, een winkelier, een zorgkundige…”, zeggen de burgemeester, schepen Rita Lammertyn, Nele Declerck en Wim Dierick van het redactieteam.

“Met deze actie willen we onze inwoners een beetje warmte bezorgen”

“Je kan die wenskaart ook per post versturen, al is dit iets minder persoonlijk. Het is een dankbaar gebaar aan jouw favoriete personen en je geeft hen een beetje warmte. We hebben elkaar meer nodig dan we soms denken, daarom die wandel-wens-actie! En geniet achteraf van de reactie via gsm, internet, skype of nog iets anders.”

CoronaBoodschap

Op elk kaartje staat telkens een boodschap die een link heeft met deze coronatijden. Enkele voorbeelden: Met dit stukje papier stuur ik een knuffel vanaf hier , e en lange afstandsknuffel ’, met een dashond als afbeelding op de kaart. En een nog duidelijkere link naar corona: Quarantaine is fantastisch, als je het kunt leggen in scrabble! Spelen we een potje online?

“Mensen onder elkaar kunnen veel meer dan ze denken en dat is geen wishful thinking, dat is gewoon de beste wens voor elke mens!” (IB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.