Werken aanleg kunstgrasveld SC Zonnebeke liggen stil: “ Er weden geen fouten gemaakt”

© ZB
© ZB
Redactie KW

Heel wat commotie deze week bij het aanleggen van het kunstgrasveld van SC Zonnebeke. Er waren zogezegd klachten en de werken zouden stilgelegd zijn voor een archeologisch onderzoek.

“De werken zijn niet stilgelegd. Er werd nergens een beslissing genomen om de werken stil te leggen, niet door de burgemeester, niet door de ambtenaar. Is ook nergens voor nodig”, stelt algemeen directeur Alain Wyffels. Eerder werd geopperd dat Koen Descheemaeker ( N-VA ) klacht zou hebben neergelegd met als gevolg het stopzetten van de werken.

“Onzin, “ stelt Descheemaeker. “N-VA heeft enkel de vraag van een burger doorgestuurd: “Moet er een archeologisch onderzoek gebeuren?” Waarop we als antwoord kregen. “Neen, is niet nodig”. Er is dus absoluut geen enkele klacht gekomen,” stelt Koen Descheemaeker.

Dit wordt volledig beaamt door burgemeester Dirk Sioen ( #team 8980). “Van een klacht is hoegenaamd geen sprake. We zaten samen met de verschillende diensten en het voetbal die aanvrager is van de vergunning. Sommige aspecten werden over het hoofd gezien onder andere de aanleg van een bufferbekken maar dat is nu opgelost. Er komen archeologische boringen en vrijdag weten we het resultaat,” aldus burgemeester Sioen.

Geen fouten

Volgens voorzitter van SC Zonnebeke Josiane Duthieuw zijn er geen fouten gemaakt. “Er zijn in de originele vergunningsaanvraag geen fouten gemaakt. Het studiebureau, CO7 (dienst erfgoed) alsook de gemeentelijke diensten bevestigen dit, dus er is niemand in de fout gegaan. Tijdens de werken hebben wij omwille van technische redenen, moeten overgaan tot een wijziging van het uitgevoerde profiel van het veld. Door deze wijziging is er een nieuw advies gekomen van de bevoegde instanties waardoor de noodzaak is ontstaan om wel een archeologische nota te maken.”

“Wij hebben dan als voetbalclub de juiste mensen aangetrokken om deze nota uit te voeren. Dit houdt in dat de werken stil liggen tot deze nota klaar is. Wij werken nauw samen met alle betrokkenen om de realisatie van het kunstgrasplein verder te zetten met respect voor alle regels en voor ons erfgoed. Wij hopen uiteraard als club op een positief resultaat zodat wij onze spelers (jeugd + seniors, samen 350) een start van het seizoen 21/22 kunnen geven dat zij verdienen!”

Toch niet stil

“Dit is voor ons het allerbelangrijkste, zeker na een seizoen zonder voetbal door corona!” Navraag bij Stadsbader, de uitvoeder van de werken leert ons dat de werken niet stil liggen.

“Bij het uitvoeren van de werken bleek dat de stabiliteit van de grond vreselijk slecht is. Om extra kosten voor stabilisatie te vermijden, probeert men nu eerst de grond te laten uitdrogen gedurende de warme periode.” Koen Descheemaeker is bij dat is blij dat de beschadiging van de naam is gestopt. “ Waarom zouden we tegen de voetbal zijn. We hopen dat alles zo spoedig opgelost wordt. Toch tillen we zwaar aan de onterechte beschuldigingen. Dat is totaal oneerlijk.“ Ondertussen wordt veel tijd verloren. “ Vrijdag krijgen uitsluitsel van het onderzoek, “ zegt Josiane Duthieuw. “ Ik hoop dat de compositiestart b gin september niet in het gedrang komt.”

(NVZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier