Wellington wordt opnieuw fandorp voor Rode Duivels

Net als bij vorige Europese en wereldkampioenschappen wordt de Wellington Hippodroom weer een Rode Duivels-fandorp. © PM
Timmy Van Assche
Timmy Van Assche Medewerker KW

De vaderlandse voetbalcompetitie is nog niet eens afgelopen of de echte diehards tellen al af naar het Europees kampioenschap van volgende maand in Duitsland. Onze nationale ploeg aanvuren kan straks opnieuw in de Aceg Wellington Hippodroom.

Tijdens het wereldkampioenschap in 2018 werden bijna 60.000 België-fans meegezogen in de sfeer van To Russia With Love. Straks davert de Wellington-renbaan opnieuw tijdens de uitzending van het EK in Duitsland. “Vijftien grote schermen maken van de hippodroom weer het meest sfeervolle voetbalstadion van Vlaanderen, waar een tricolore supportersmassa samen viert en bibbert met de nationale ploeg”, klinkt het bij Olivier Orlans van organisator Eventor. “Oud-internationals geven er hun analyses en bekende artiesten zorgen voor een spetterende afterparty.”

Over bekende gezichten gesproken: Sebastien Dewaele zal, naast Filip D’haeze, afwisselend de rol van master of ceremonies vervullen. Dewaele is bekend als acteur uit onder andere Eigen Kweek en deel van het Oostendse duo Preuteleute, maar ook als grote fan van KV Oostende. Met dj Dimaro op de afterparty van de tweede groepsmatch krijgt het gegeven nog een extra lokaal kantje.

Praktisch

Een klassiek toegangsticket kost 5 euro, VIP-kaarten 79 euro. “Wat dit evenement zo’n succes maakt? Wel, dit draait om meer dan louter voetbal. Het gaat over de sfeer, ambiance en animatie. Mensen kennen ons initiatief ook al sinds de wereldbeker van 2014 in Brazilië”, zegt Orlans nog. “We focussen ons enkel op de wedstrijden van de Belgen. Zolang ze in het tornooi zitten, blijven we dus hun matchen tonen.”

De eerste fandag staat gepland op maandag 17 juni. De Rode Duivels spelen om 18 uur tegen Slovakije hun eerste groepsmatch, anderhalf uur voor de aftrap gaan de deuren open. Bram & Lennert verzorgen de afterparty. De tweede wedstrijd staat gepland op zaterdag 22 juni om 21 uur tegen Roemenië en de slotmatch in de groepsfase is op woensdag 26 juni om 18 uur tegen Oekraïne.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier