Waregem Sport daagt uit om één keer rond de aarde zwemmen in De Treffer

De sportdienst daagt bezoekers van De Treffer uit om samen één keer rond de aarde te zwemmen. © PNW
Redactie KW

Na een verplichte coronapauze wil de Waregemse sportdienst een vervolg breien aan een uitdaging met alle bezoekers van zwembad De Treffer: één keer rond de aarde zwemmen.

Tijdens de zwembaddagen van 2019 kwam Waregem Sport met een origineel plan op de proppen. De sportdienst van de stad daagde alle zwembadbezoekers uit om samen één keer rond de aarde te zwemmen. Dat komt neer op 40.075 kilometer, ofwel 1.603.000 baantjes. “We zagen het als een fijne manier om het stedelijk zwembad in de kijker te zetten”, klinkt het bij het stadsbestuur.

Inmiddels staat er 5.150 kilometer op de teller. “De eerste baantjes voor deze uitdaging werden namelijk al gezwommen in 2019 en na bijna drie jaar verplichte rust wegens corona willen we de uitdaging alsnog volbrengen”, zegt schepen van Sport Kristof Chanterie (CD&V).

Lengtes doorgeven

Om deel te nemen, moeten zwemmers na elke zwembeurt hun gezwommen lengtes doorgeven op de website van de stad. Dat kan ten vroegste vanaf eind september. “We kampen nog met enkele technische problemen om de registratiemodule weer actief te krijgen.”

“Daarom hopen we eind deze maand de uitdaging opnieuw op te starten”, zegt Waregem Sport-diensthoofd Katrijn Titeca, die meegeeft dat er te gepasten tijde een aankondiging komt op de sociale mediakanalen van de stad.

Alvast voor de geïnteresseerden: wie zich registreert en deelneemt aan de uitdaging maakt elke maand kans op een tienbeurtenkaart voor het zwembad. (PNW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.