Vzw Ten Distel klaar voor lentekermis in Sint-Joris: “Kom verkleed naar de bingo”

Vzw Ten Distel-bestuursleden Kevin Steyaert, Kim Debruyne en Jens Lambrecht. © AVH
Arno Van Haverbeke
Arno Van Haverbeke Medewerker KW

Tijdens het laatste weekend van april is er in Sint-Joris traditioneel lentekermis. Hoewel feestcomité vzw Ten Distel vooral heel wat activiteiten heeft tijdens de septemberkermis, organiseren ze dit weekend opnieuw een crazy bingo.

De succesformule niet veranderen, dat zijn ze bij Ten Distel van plan tijdens de lentekermis. Van 26 tot en met 28 april slaan op het Pelderijn en in de dreef opnieuw een vijftal foorkamers hun tenten op. Feestvereniging Ten Distel organiseert daarnaast een activiteit op vrijdagavond. “We weten al sinds dit najaar wat we gaan doen”, vertelt voorzitter Jens Lambrecht. “Vorig jaar riepen we de crazy bingo in het leven en dat bleek een schot in de roos. In zaal Sinjo organiseren we een traditionele bingo, maar met een opvallende twist. Er zijn dansopdrachten, intermezzo’s en speciale prijzen te winnen. Het is echt een feestelijke variant op het alomgekende spel”, vult ondervoorzitter Kevin Steyaert aan.

Enorm succes

“Vorig jaar zagen we al dat dit een enorm succes was. Er was heel veel ambiance omdat wij zorgen voor muzikale omkadering. Bovendien moedigen we iedereen aan om verkleed naar het evenement te komen. Liefst dan nog verkleed in iets dat begint met een b”, vertelt Steyaert. “Dat maakt het voor iedereen nog net iets gekker en leuker”, reageert Lambrecht. Ten Distel organiseert tijdens deze kermis enkel de crazy bingo en hoopt daarmee tot 86 deelnemers te verzamelen. “Dat is tevens ook de maximumcapaciteit. Aan café De Brug is er op zaterdagmiddag een dartswedstrijd, een kermiscup, zeg maar. De voetbalploeg van Sint-Joris organiseert op zijn beurt een jeugdwedstrijd op zondagmiddag”, legt Lambrecht het kermisprogramma uit. Voor de kermis in het najaar wil Ten Distel meer activiteiten op poten zetten. “Het is dan de vierde keer dat we een kermis organiseren. Onze vereniging bestaat nu al enkele jaren en we beginnen een vaste naam te worden. Onze groep bestaat uit een elftal bestuursleden waarmee we naast de kermisactiviteiten ook nog een griezeltocht in het najaar organiseren”, besluit Steyaert.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier