Schepencollege komt niet tijdig uit de Escaperoom

Matthias Breyne, Bryan Vanderhaeghe, Klaas Verbeke, Christof Dejaegher, Loes Vandromme, Ben Desmyter en Carmen Boeraeve. © (Foto MD)
Andres Hollebeke
Andres Hollebeke Medewerker KW

Tijdens de paasvakantie kan men proberen te ontsnappen uit de escaperoom, die werd gebouwd op de Vroonhofsite.

Poperinge organiseerde het voorbije jaar heel wat activiteiten met als thema ‘ruimte’. De stad bracht hiermee hulde aan ereburger Dirk Frimout, die vorig jaar 80 jaar werd en intussen al 30 jaar geleden een ruimtevlucht maakte. Een tijdelijke escaperoom sluit het ruimtejaar nu af.

“De verjaardag van Dirk Frimout was vorig jaar het symbolische startschot van het ruimtejaar in Poperinge, dat eindigt met de 30ste verjaardag van zijn ruimtevlucht. Op het programma stonden onder andere een ruimtewandeling met doe-opdrachten, een sterrenkijkdag in samenwerking met Astrolab Iris, een vernieuwd monument op de rotonde in de Casselstraat, een nieuwe zonnewijzer en een voorstelling van Hetty Helsmoortel, wetenschapswatcher van de VRT”, zegt schepen Klaas Verbeke (CD&V).

Als afsluiter van het themajaar werd een escaperoom ingericht op de Vroonhofsite. Deelnemers beleven een stukje van de jeugdjaren van Dirk Frimout in zijn oude klas in de voormalige RMS en in het wetenschapslokaal van de NASA. Je krijgt een uur de tijd om alle opdrachten tot een goed einde te brengen en uit de escaperoom te ontsnappen.

Deelnemen kan van zaterdag 2 tot zaterdag 16 april. Je schrijft in met een groep van maximum zes personen en betaalt samen 15 euro. Schrijf je vooraf in en reserveer een tijdslot via www.poperinge.be/ruimtejaar. Ook kinderen vanaf 10 jaar kunnen meespelen.

Het schepencollege probeerde als eerste de escaperoom uit, en kwam er buiten na 1 uur en 12 minuten. Iets buiten de tijd dus.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.