Redders op post in zes van de tien kustgemeenten: “Klaar voor het hoogseizoen”

Archieffoto van de kustredders van Intercommunale Kustreddingsdienst West-Vlaanderen. © Belga Image - Kurt Desplenter
Camille Jonckheere

Dit weekend krijgen we opnieuw zonnig weer met temperaturen boven de 20 graden. Voor wie meteen een frisse duik wil nemen in zee is er bovendien goed nieuws. Vanaf morgen, donderdag 9 mei staan er al in zes kustgemeenten redders op het strand.

Wie dit weekend met temperaturen tot in de 20 graden al op zoek wil naar wat afkoeling, kan met een gerust hart richting zee trekken. Vanaf Hemelvaart, donderdag 9 mei zullen er in zes kustgemeenten redders op post staan in het weekend en op feestdagen. In Oostende zijn er vier zones open, in Blankenberge, Knokke-Heist en Koksijde gaat het om drie zones. In De Haan zijn er twee redderposten bemand en in Nieuwpoort is er één zwemzone open.

Die redderposten zijn vanaf nu elk weekend open. “Het Hemelvaartweekend is traditioneel een weekend waar de meeste kustgemeenten het redderseizoen starten en er heel wat toeristen naar zee afzakken. Knokke-Heist was vorig weekend zelfs de eerste gemeente. In juni komen er met mondjesmaat nog zones bij. Vanaf 15 juni tot en met 15 september moet er minstens in elke kustgemeente één post open zijn en tijdens de officiële zomervakantie staan er overal redders. Dat zijn de afspraken, die alle kustgemeenten moeten naleven”, zegt An Beun van Intercommunale Kustreddingsdienst West-Vlaanderen (IKWV).

Om te mogen zwemmen in de kustgemeenten De Panne, Middelkerke, Bredene en Zeebrugge is het dus nog heel even wachten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier