Sport troef op maandag tijdens Sinksenfeesten met Regatta en Kortrijk Loopt

JCI Kortrijk en Kayak Club Kortrijk brachten opnieuw de Sinksenregatta op Pinkstermaandag. © JVGK JVGK
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Op Sinksenmaandag, de laatste dag van de vierdaagse Sinksenfeesten, staat traditioneel sport op het programma met Kortrijk Loopt en de Sinksen Regatta.

Naar jaarlijkse traditie kan je ook je sportieve ei kwijt op de Sinksenfeesten: van bridge, schaken en simultaan dammen tot volleybal, zwemmen en roeien. Op Sinksenmaandag zijn de twee paradepaardjes de Sinksenregatta en Kortrijk Loopt.

Het parcours bracht lopers naar tal van hotspots in Kortrijk.
Het parcours bracht lopers naar tal van hotspots in Kortrijk. © JVGK JVGK

Maspoe, de nieuwe organisator van Kortrijk Loopt, stippelde twee routes uit. Het parcours bracht de lopers onder meer naar Kortrijk Weide met het evenementenplein Mandelaplein, de Ronde van Vlaanderenbrug, het Astridpark en de Broeltorens. Het volledige verslag kan je hier lezen.

De Kayak Club Kortrijk, met Jeroen Deschuymere: tweede van rechts achteraan met pet op.
De Kayak Club Kortrijk, met Jeroen Deschuymere: tweede van rechts achteraan met pet op. © JVGK JVGK

JCI Kortrijk en Kayak Club Kortrijk brachten opnieuw de Sinksenregatta op Pinkstermaandag. Naast een gezellige bar, een mooi terras, heel wat versnaperingen en kinderanimatie, kon je je dus ook op het water begeven. Op de middag startten op de oude Leiearm de kanoraces van ongeveer 400 meter lang. “We doen dit voor de achtste keer. We mochten 39 teams van 6 man elk inschrijven”, aldus woordvoerder Jeroen Deschuymere van Kayak Club Kortrijk. “Eerst zijn er de shiften met 3 tegen 3: de Ratraces. Daarna wordt na afloop van de afvalraces de finale gevaren met de laatste drie. Met de 39 teams gaat telkens één van onze stuurmannen van de club mee. We zorgen ook voor zwem- en de nodige reddingsvesten. Veiligheid boven alles.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier