Het gebeurt niet elke dag dat een cateringbedrijf een sterrenchef weet te strikken, om voor de komende feestdagen een speciaal afhaalmenu samen te stellen. Toch werkt de Zwevezeelse chef-kok Thijs Gelaude van Cachette voor Kerstmis en Nieuwjaar samen met restaurant Willem Hiele uit Oudenburg. Hiele heeft al jaren een Michelinster en scoort 16,5 op 20 bij Gault & Millau. “Creativiteit is wat ons bindt”, legt Gelaude uit.
“Ik ken Willem Hiele al jaren”, vertelt Thijs Gelaude, die met zijn bedrijf Cachette in de Koolskampstraat 15a high-end catering verzorgt voor evenementen en speciale feesten. “We hebben ooit nog samen in een sterrenrestaurant gewerkt.”
“Met de feestdagen probeer je kwalitatieve afhaalmenu’s te verzorgen die niet te gemakkelijk en niet te moeilijk zijn. Willem en ik zijn allebei creatieve mensen en toen ik hem voorstelde om met de feestdagen iets samen te doen, was hij meteen akkoord. De bedoeling is afhaalmenu’s samen te stellen, waarbij pure smaken, terroir en vakmanschap centraal staan.”
Thijs werkte in gerenommeerde restaurants zoals Bartholomeus (**) en Hertog Jan (***), zijn vrouw Chaëlle Danneels heeft expertise als ervaren hotelmanager. Een duo dat zowel culinair als organisatorisch de lat graag hoog legt.
Top 100
Willem Hiele heeft met zijn restaurant in Oudenburg al vijf jaar een Michelinster en prijkt al jaren steevast in de lijst van de wereldwijde top 100 van beste restaurants. Hij groeide op in Oostende en Koksijde in een familie van vissers. Het is dan ook geen toeval dat veel van z’n menu’s verbonden zijn met de zee.
In zijn keuken staat duurzaamheid centraal, met de focus op het minimaliseren van de ecologische voetafdruk. Bij de voorgestelde afhaalmenu’s lezen we onder meer coquille met wintertruffel, een bisque van noordzeegarnalen met schelvis en stokvisboter, hert met kroketten van wilde boschampignons en als dessert pavlova (taart) met rood fruit en meringue. (GGM)
De afhaalgerechten kosten tussen 66 en 99 euro. Meer info op 0498 27 25 89 of www.catering-cachette.be.