Culinair genieten in Oostrozebeke heeft de laatste jaren een serieuze opwaardering gekregen. De vernieuwing van het dorpscentrum bracht niet alleen leven in de brouwerij, maar ook een verrassende culinaire dynamiek. Waar men vroeger voor een goed restaurant naar Waregem moest uitwijken, vindt men nu in het centrum van Oostrozebeke meerdere goed draaiende zaken met voldoende parkeergelegenheid. Eén van de nieuwste en meest succesvolle eetplekken is restaurant Lots, uitgebaat door Thierry Verschueren en Ann Denys, dat recent een 12 op 20 behaalde in de Gault&Millau-gids.
Uitbater Thierry Verschueren (55) is afkomstig uit Zwevegem, maar vond in Oostrozebeke zijn nieuwe thuis. “Ik ben opgeleid tot kok in de hotelschool van Oostende en werkte onder meer bij De Zwaan in Zwevegem, D’Hoeve in Sint-Martens-Latem en later in Molecule. Daarna baatte ik met mijn vrouw Ann restaurant Moeder Jeanne uit in Waregem”, vertelt hij.
Na jaren in Waregem was Thierry klaar voor iets nieuws. In 2021 kocht hij een pand in de Wielsbekestraat, dat hij volledig renoveerde. “Na vier maanden was alles klaar, maar toen sloeg de coronacrisis toe. Toch bleef ik actief met een traiteurdienst en kreeg ik enorm veel steun van de Oostrozebekenaren. Het voelde echt als thuiskomen.”
Kleinschalig en persoonlijk
Thierry koos bewust voor een kleinschalig restaurant dat hij samen met Ann runt, zonder personeel. “We wilden het overzichtelijk houden: 30 couverts binnen en bij mooi weer nog eens 30 op het terras. De klanten uit Waregem vonden al snel de weg naar hier.”
De chef houdt van eerlijke, klassieke gerechten met een moderne toets. “Ik gebruik enkel kwaliteitsproducten en werk met een beperkte kaart die om de vijf weken verandert. Mijn keuken is niet ingewikkeld, maar verfijnd. En mijn prijzen zijn afgestemd op het lokale publiek.”
“Mijn keuken is niet ingewikkeld, maar verfijnd”
Zijn echtgenote Ann Denys (55) is het gezicht van de zaal. “Ann is de perfecte gastvrouw, ik sta aan het fornuis. We vullen elkaar goed aan, alles loopt vlot”, vertelt Thierry. De warme ontvangst en huiselijke sfeer zijn dan ook één van de troeven van Lots.
De opname in Gault&Millau beschouwt Thierry als een bijzondere eer. “Het is een erkenning van mijn werk en een bewijs dat ik goed bezig ben. Ik wil het kwaliteitsniveau aanhouden en blijven verbeteren.” De wijnkaart sluit perfect aan bij de gerechten, met flessen vanaf 35 euro.
Toekomst met passie
Hoewel hij zichzelf met een glimlach in de herfst van zijn carrière noemt, straalt Thierry nog steeds ambitie uit. “Ik blijf gedreven bezig met mijn vak en zoek voortdurend naar verfijning. Eigenlijk had ik tien jaar eerder deze stap moeten zetten. De mensen hier waarderen wat we doen, en dat motiveert enorm.”
Een opvolger is er voorlopig niet: “Onze dochter Charlotte kiest een ander pad, maar dat is helemaal goed zo.”
Reserveren kan telefonisch: 0495 54 86 35.