Pastabar Basta! lanceert eindejaarsactie: “Vers eten is niet meer zo vanzelfsprekend”

Melissa Tsoumpoulis bij haar verse sauzen. (foto MD)
Margot Demeulemeester
Margot Demeulemeester Stadsreporter Kortrijk

Pastabar Basta! aan de Havermarkt pakt uit met een opvallende eindejaarsactie: wie 2 liter verse Italiaanse pastasaus koopt, krijgt een halve liter gratis. De actie loopt van 21 november tot 19 december en moet volgens zaakvoerster Melissa Tsoumpoulis (34) vooral duidelijk maken dat hun bekende sausverkoop – ooit ontstaan uit noodzaak – nog altijd springlevend is.

“Tijdens corona was Kortrijk redelijk doods. De zaken waren gesloten en ik zocht een manier om klanten toch eten aan te bieden. Zo is de sausverkoop ontstaan. Dat bleek direct een gigantisch succes.”

En dat succes bleef. Nog altijd vertrekken bestellingen richting Ronse, Vichte en Menen. Binnen Kortrijk, Waregem en Oudenaarde levert Melissa bovendien gratis vanaf drie liter. Voor kleinere bestellingen kunnen klanten terecht in de zaak. “We blijven dit doen omdat het zo’n vaste waarde is geworden. Met deze actie wil ik nog eens mijn zeven verschillende verse sauzen onder de aandacht brengen.”

“De recepten zijn Napolitaans en kreeg ik aangeleerd van de vorige eigenaar. Onze passata en kazen komen uit Italië, en ook de pesto en truffel zijn authentieke ingrediënten”

Die zeven smaken – van klassieke Bolognese en pittige Arrabiata tot de populaire huissaus Basta! met truffelroomsaus, Ardense gebraad en champignons – worden volledig met de hand bereid. “Alles is vers, van begin tot einde”, benadrukt Melissa. “De recepten zijn Napolitaans en kreeg ik aangeleerd van de vorige eigenaar. Onze passata en kazen komen uit Italië, en ook de pesto en truffel zijn authentieke ingrediënten.”

Waarom de sauzen zo populair zijn? Volgens Melissa draait het om kwaliteit en gemak. “Vers eten is niet meer zo vanzelfsprekend. Grootkeukens en fabriekseten zijn makkelijker te vinden dan écht huisbereid eten. Bij ons wordt niets ingevroren, geen diepvriesgroenten, alles wordt vers gesneden. Je kan de saus perfect zelf invriezen, en in de frigo blijft ze vier à vijf dagen goed.”

Met prijzen tussen 13 en 16 euro per liter en porties waar drie tot vier personen van kunnen eten, vindt de sausverkoop haar weg naar zowat iedereen. “Studenten op kot, drukbezette ouders, oudere klanten of wie gewoon snel een kwaliteitsmaaltijd wil.” Bestellen kan via info@bastakortrijk.be of www.bastakortrijk.be.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Expertise