De pastabar Passé-Vite van Emiel Vandenberghe (25) vind je vanaf maandag 3 juni langs de Gasthuisstraat in Poperinge. Ook op de nieuwe locatie vind je een 15-tal sauzen terug, maar het aanbod wordt ook uitgebreid. “Het moet een echte foodbar worden met zelfgemaakte burgers, taco’s of poké bowls…”, legt Emiel uit.
In augustus 2022 opende Emiel Vandenberghe zijn pastabar Passé-Vite langs de Ieperstraat in Poperinge. Enkele maanden later opende hij ook in Ieper een vestiging van Passé-Vite. “Het begon allemaal met een eigen foodtruck. Die is er nog steeds waarbij je ons kan inhuren voor feestjes of evenementen. We serveren lekkere pasta’s, hamburgers, hapjes… Uit dat idee groeide Passé-Vite. We gooien het met de pastabar nu over een andere boeg. Passé-Vit wil ik nu centraliseren naar één ruimere locatie”, zegt zaakvoerder Emiel Vandenberghe.
Foodbar
De pastazaak opende eerst de deuren in de Ieperstraat, maar kan je vanaf maandag 3 juni terugvinden in de Gasthuisstraat 35 in Poperinge. “Dit pand is ruimer en hier kunnen we ook inzetten op het uitbreiden van onze menukaart. Na de drukke zomer willen we ook hamburgers aanbieden die we zullen maken met lokale producten. We willen er een echte foodbar van maken. Ook hier zal ik de steun krijgen van mijn moeder Kathy Dehaene”, legt Emiel uit.
Zomer
“De Gasthuisstraat zal Passé-Vite deugd doen. Naar mijn gevoel zit er veel leven in de brouwerij hier in de Gasthuisstraat, dat misten we een beetje in de Ieperstraat. De extra ruimte zal ook optimaal benut kunnen worden. In de Ieperstraat konden we een 30-tal mensen binnenlaten, in de Gasthuisstraat zullen dat toch een 10-tal extra plaatsen zijn. Daarnaast kunnen we – door voor één grotere locatie te gaan – meer in te zetten op de foodtruck. Deze zomerperiode staan we paraat op het Poperingse EK-dorp langs de Casselstraat.”
Passé-Vite in de Gasthuisstraat zal open zijn van maandag tot donderdag van 11 tot 13.30 uur. Op vrijdag en zaterdag is dat van 11 tot 13.30 uur en van 18 tot 21 uur.