‘Jong gezicht in Oud Iseghem’: Charlotte Vanherzeele neemt zaak over van Ludo Segaert

Ludo Segaert is zoals zijn trui het titel nu nog tot 15 maar ‘the boss’ in Oud Iseghem, daarna is het de beurt aan Charlotte Vanherzeele, hier geflankeerd door haar partner Yordi Deconinck. © Frank Meurisse
Wouter Vander Stricht

Charlotte Vanherzeele (24) zal vanaf 25 maart de uitbaatster zijn van Oud Iseghem. De bekende horecazaak op de Grote Markt krijgt zo een opvolger voor Ludo Segaert die meer dan tien jaar met hart en ziel in de zaak gewerkt zal hebben. “We laten ons kindje achter.” Maar Charlotte belooft er goed voor te zorgen.

“Op zaterdag blijven we om 6.30 uur open doen voor de marktkramers”

Het was al langer bekend dat brasserie-tearoom Oud Iseghem op de Grote Markt over te nemen stond. Ludo Segaert (50) kampt al een tijdje met rugproblemen. Hij runde de zaak sinds april 2017, maar hielp de jaren daarvoor ook met de vorige uitbaters. In de zaak kreeg hij vaak de hulp van zijn partner Sabine Pruvoost (56), die ook nog haar job heeft in de bibliotheek. Nu er overnemers gevonden zijn, zit Ludo toch met een dubbel gevoel. “Langs de ene kant was de rugpijn voor mij niet meer te harden, maar we doen de zaak toch met pijn in het hart van de hand. Er zijn letterlijk al traantjes gevloeid. Maar dit is meer dan een job natuurlijk. Met al die klanten heb ik door de jaren heen een hechte band opgebouwd. Ik ben al begonnen met afscheid te nemen, het was toch zowat ons kindje. Nog tot 15 maart zal ik hier actief zijn.”

Op eigen benen staan

Daarna blijft Oud Iseghem tien dagen gesloten en vanaf maandag 25 maart is Charlotte Vanherzeele (24) aan zet. Zij heeft de job al in haar vingers, in ‘t Peerdeke in Waregem werkte ze zes jaar in een gelijkaardige horecazaak. “Maar het was tijd om op eigen benen te gaan staan. Ik heb destijds de stiel geleerd bij mijn buurvrouw Christa Verkest, die de sporthalcafetaria Torrebos in Anzegem runt. Ik ben ook van daar afkomstig, maar ik woon nu dus in Ingelmunster.”

Charlotte en Yordi op het terras (nu nog zonder stoelen) voor Oud Iseghem waar ze komende zomer druk in de weer zullen zijn.
Charlotte en Yordi op het terras (nu nog zonder stoelen) voor Oud Iseghem waar ze komende zomer druk in de weer zullen zijn. © Frank Meurisse

Daar woont ze samen met haar partner Yordi Deconinck die opgegroeid is in Izegem en dus Oud Iseghem al kende. “Zelf werk ik bij Izytech, een job die ik behoud. Maar als het nodig is, zal ik wel eens bijspringen bij Charlotte.”

88 plaatsen op terras

Maar in principe zal ze dus alleen in de zaak staan. “Om haar de weg te tonen in de zaak en tussen de klanten zal ik nog een maandje mee helpen”, stipt Ludo – die even een break zal inlassen op professioneel vlak – aan. In de zomermaanden, als het terras vol zit, zal Charlotte een beroep doen op flexi’s en jobstudenten. “Er kunnen hier buiten 88 mensen zitten”, geeft Ludo mee.

Aan het concept van de zaak zal niet veel veranderen. “We behouden wat goed is”, redeneert Charlotte. “De sluitingsdag blijft op donderdag. Alle andere dagen gaan we open om 9.30 uur en blijven we ook doorlopend open. In de zomer loopt dat ’s avonds naar verluidt wel uit. We zullen dat wel aan den lijve ondervinden. Op zaterdagmorgen ga ik open om 6.30 uur, dat is speciaal voor de marktkramers die dan al een koffietje kunnen komen drinken.”

Vast cliënteel

Ook aan de menukaart wijzigt straks nauwelijks iets. Over de middag kun je er een snack eten, in de namiddag is het er tearoom en op het terras kun je ook altijd terecht om iets te drinken. “Maar als ik wat ingewerkt ben, zal ik wel wat eigen accenten gaan leggen. Wat variatie in de kaart in de zomer met slaatjes bijvoorbeeld. Maar het is niet de bedoeling om er hier totaal iets anders van te maken. De zaak draait goed, heeft een vast cliënteel en dat willen we ook zo houden. Dat is doorgaans een iets ouder publiek, maar vanuit mijn vorig job ben ik dat gewend. Dat komt dus zeker goed, ik praat ook graag met de mensen”, zegt Charlotte.

Ludo en Sabine zullen wel nog eens op het terras terug te vinden zijn, maar zijn nu klaar voor een nieuw hoofdstuk. En dat zijn Charlotte en Yordi ook.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier