Freddy’s by Kok au Vin krijgt vaste restaurantlocatie: “Een blijvende ode aan familie, warmte en de smaak van vroeger”

Jürgen Aerts en Hendrik Dequeker. (foto Davy Coghe)
Piet De Ville
Piet De Ville Medewerker KW

Na een pop-up afgelopen zomer krijgt Freddy’s bij Kok au Vin – een ode aan de vader van chef Jürgen Aerts die slager was – nu een vaste locatie in het pand De Bottelier in de Sint-Jakobsstraat. “De klassieke Frans-Belgische keuken zal opnieuw centraal staan”, zegt Jürgen Aerts.

In januari volgend jaar opent in de Sint-Jakobsstraat 63 restaurant Freddy’s by Kok au Vin. In het historische pand huisde jarenlang restaurant De Bottelier. Freddy’s by Kok au Vin begon als een pop-up in juni 2025. Het was een ode aan Freddy Aerts, de vader van chef Jürgen Aerts van Locale by Kok au Vin.

Freddy runde van 1968 tot 1979 samen met zijn vrouw Liliane Tavernier een slagerij in de Vlamingstraat, vlakbij de Stadsschouwburg. “Als klein jongetje liep ik al tussen de karkassen en de gehaktmolens. Ik kreeg de liefde voor vlees, lekker eten en ambacht dus quasi letterlijk met de paplepel mee”, liet Jürgen ons eerder al weten.

“Freddy’s hoort hier thuis: waar herinneringen en nieuwe momenten elkaar vinden aan tafel”

Voor Freddy’s by Kok au Vin op de vaste locatie bundelt Jürgen opnieuw de krachten met Hendrik Dequeker, die al langer actief is binnen de Kok au Vin-groep. “Wat begon als een tijdelijk eerbetoon aan mijn vader wordt nu een blijvende ode aan familie, warmte en de smaak van vroeger. Bij Freddy’s staat de klassieke Belgisch-Franse keuken centraal: gerechten met lokale ingrediënten, vlees als kern, maar ook vefijnde visgerechten zodat iedereen zich thuisvoelt”, zegt chef Jürgen Aerts.

Eten voelt als thuiskomen

Het interieur in het pand De Bottelier, feeëriek gelegen aan het water, zal dezelde ziel ademen. Denk dus aan warme houttinten, een vleugje nostalgie, vintage servies en een soundtrack van blues en rock-’n-roll. “Het wordt een plek waar eten voelt als thuiskomen, waar herinneringen en nieuwe momenten elkaar ontmoeten. Freddy’s hoort hier thuis: waar herinneringen en nieuwe momenten elkaar vinden aan tafel”, vertelt Jürgen.

De Kok au Vin-groep groeit overigens mee. “We zoeken nog keuken- en bedieningstalent met goesting, gastvrijheid en liefde voor de stiel.”

Alle info via www.freddys.be. Reserveren kan vanaf begin december.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Expertise