Foodbar Shifters (bekend om de burgers) zoekt overnemer; Margaux heeft andere uitdaging in de horeca op het oog

Margaux Vanooteghem zal straks Shifters inruilen voor een nieuwe professionele uitdaging, maar wil gerust de overnemers nog op het juiste pad zetten. © Stefaan Beel
Wouter Vander Stricht

Foodbar Shifters werd in april 2021 overgenomen door Thijs Ozeel (36) en Margaux Vanooteghem (straks 26), maar na drie jaar wil Margaux een andere professionele uitdaging aan gaan. “Het is een goed draaiende zaak”, klinkt het. “Maar ik voel dat het voor mij tijd is voor iets anders.”

Vorige week werd de rotonde aan de Zwaaikom nog door de boeren geblokkeerd. “Maar ik had toch mijn klanten hoor die dag. Vanuit de andere richtingen kon men ons hier nog bereiken, mijn vrees is dus niet uitgekomen”, lacht Margaux.

Zij is uit Sint-Eloois-Winkel afkomstig, maar met haar partner Thijs woont ze nu in Rumbeke. “Thijs ging ook nog voltijds uit werken, ik stond het meest in de zaak. Met de hulp van Thijs uiteraard en in het weekend ook nog van studenten en flexijobs.”

Mr. Big Monster

Het publiek dat naar Shifters in de Kachtemsestraat 251 afzakte is heel divers. “In de week zijn dat op de middag vaak mensen die hier in de industriezone werken, zowel arbeiders als bedienden voor een lunch. ’s Avonds zijn het meer de gezinnen en in het weekend hebben we ook wat volk van Harley Davidson West-Flanders hier naast de deur.”

In Shifters kun je ook een reuzeburger op puzzelen, goed voor 2 kilogram. De Amerikaanse YouTube-ster Randy Santel kwam vanuit Milwaukee om de Mr. Big Monster te overmeesteren. “Dat bracht heel wat volk op de been. Burgers zijn hier dan ook de specialiteit en het uithangbord van de zaak.”

Thijs en Margaux startten destijds nog met coronamaatregelen. “In de eerste maanden mocht je hier enkel afhalen, daarna konden we voluit van start gaan.”

De zaak staat over te nemen, maar dat hoeft niet van de ene dag op de andere. “We werken nu uiteraard gewoon verder. Maar ik zou graag een andere professionele uitdaging aangaan. Wat dat precies zal zijn, hou ik nog liever wat voor mezelf. Later hier meer over. Maar gezien mijn opleiding aan de Koksijdse hotelschool zal het allicht opnieuw iets zijn in de horeca. Mensen die interesse hebben kunnen eens bellen in verband met de voorwaarden, ik kan gerust ook nog een tijdje blijven meewerken om hier het reilen en zeilen aan te leren.”

Goed bereikbaar

Footbar Shifters ademt ook een bikerssfeer uit.

“De zaak hangt hier goed samen met de buren van de Harley Davidson. En we integreerden door foto’s ook de rallywereld hier in het interieur. Maar zoals eerder al aangehaald is iedereen hier welkom. We zijn hier uniek gelegen, te midden de industriezone maar ook van allerlei kanten vlot bereikbaar.” (WVS)

Voor wie interesse heeft: 0497 50 30 05 (Thijs).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier