David en Paul openen Bar Paravang in openluchtzwembad LAGO Kortrijk Abdijkaai

David De Brabandere en Paul Drèze © MD
Margot Demeulemeester
Margot Demeulemeester Stadsreporter Kortrijk

Het idyllische openluchtzwembad aan de Abdijkaai is sinds dit weekend open, net als Bar Paravang. De nieuwe horecazaak van Paul Drèze en David De Brabandere ademt een art deco interieur en heeft een tropisch ingericht terras. “We creëren een sfeer waardoor ze hier allemaal gaan willen blijven plakken”, glimlacht horeca-icoon Paul.

Het openingsweekend van LAGO Kortrijk Abdijkaai viel een week vroeger dan normaal. Het was nog geen stormloop – daar zat het weer waarschijnlijk voor iets tussen – maar Bar Paravang kon alvast enkele nieuwsgierigen trekken. De nieuwe horecazaak is ook toegankelijk voor niet-zwemmers.

“De laatste decoratiestukken moeten nog ingericht worden. Zoals de naam ‘Bar Paravang – Club Tropical’ doet vermoeden, gaan we voor een tropische sfeer. Er komen nog zonnebloemen en andere zuiderse planten, en het zwembad krijgt een leuke sfeerverlichting die dankzij de doorzichtige wanden steeds zichtbaar zal zijn, zelfs buiten het zomerseizoen”, vertelt Paul.

“We serveren verzorgde Italiaanse tapas en een vijftal burgers van – uiteraard – Paul’s Boutique. Daarnaast hebben we ook snacks en snelle maaltijden zoals verse pannenkoeken en wafels, ijsjes, pizza en frietjes. Op de drankkaart staan de betere wijnen en verschillende zelfgemaakte cocktails zoals Ti’ punch, mojito en caipirinha. Op vat hebben we Bockor.”

Bar Paravang wordt na het zwemseizoen een brasserie met een deftige menukaart. “We willen hier ook thema-evenementen organiseren zoals een brunch, barbecue, kinderdagen, een feestje met live dj’s”, zegt David De Brabandere. “We zijn LAGO heel dankbaar voor de opportuniteit hier een horecazaak te mogen uitbaten. Gezien de locatie, zal er ook geen overlast zijn voor de buurt. Schrijf alvast zondag 14 juli in de agenda. Dan geven we een feest met livemuziek.”

LAGO Kortrijk Abdijkaai is elke dag geopend van 12 tot 19.15 uur, Bar Paravang van 11 tot 22 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier