Popkoor Cantiamo pakt uit met fuif Dancing Queens: “Hopelijk zal oudere generatie ook een dansje willen wagen”

(gf)
Valentijn Dumoulein
Valentijn Dumoulein medewerker KW

Wie houdt van een ‘golden oldie’ en nog eens uit de bol wil gaan op muziek uit de jaren ‘70, ‘80 en ‘90 kan dat op zaterdag 2 maart tijdens de dansfuif Dancing Queens in het JOC in Dentergem. Popkoor Cantiamo staat in voor de organisatie.

Dat de 44 dames van popkoor Cantiamo graag zingen, is een open deur intrappen. Dat ze ook graag de dansbenen losgooien bewijzen ze nu met de fuif Dancing Queens. “We brengen graag meerstemmige pop- en musicalnummers, maar het is evenzeer leuk om er uit de bol op te gaan”, meent voorzitter Ruth Nachtergaele. Ons koor bestaat uit dames tussen de 26 en 69 jaar en heeft met zussen Fien en Julie Vanneste twee dirigentes die alles mee in goede banen leiden. Het was één van onze leden Hilde Snauwaert die opperde om eens een fuif te organiseren. Dat vonden we een zeer goed idee. Naast ons achtkoppig bestuur kwamen er nog vier andere leden bij om de organisatie in goede banen te leiden. Er is nog een extra reden tot feesten, want op 1 april mag ons koor vijftien kaarsjes uitblazen.”

Hotdogs

Dancing Queens is niet alleen een knipoog naar ABBA of de dames van het koor, maar uiteraard naar de tijdsgeest van toen. “We gaan het JOC ook een beetje in die sfeer inkleden, zonder daarbij al veel te verklappen”, zegt Ruth. “We gaan voor een authentieke thé dansant en hopen dat de wat oudere generatie ook graag nog eens een dansje zal wagen. De fuif wordt georganiseerd, omdat Cantiamo met een deel van de opbrengst ook materiaal voor het koor zou kunnen aankopen en dat we een andere doelgroep kunnen aanspreken. Naast een drankje aan de bar zal je die avond ook hotdogs op de fuif kunnen eten.” Tickets kosten 8 euro en zijn te bestellen bij de leden van het koor of via Coiffure Elise in Wakken en Ontwerp Ruth in Dentergem. De deuren openen om 20 uur. “Eens de fuif voorbij is, kijken we uit naar mei, want we mogen zingen op Cafe Chanter in Dentergem, maar later meer daarover.”

Info: Facebookpagina Popkoor Cantiamo

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier