Pittemse kampioenen van afgelopen drie jaar eindelijk bekroond

Alle kampioenen mochten op het podium hun medaille afhalen. © TV
Redactie KW

Op zaterdag 30 september plaatste Pittem zijn kampioenen in de kijker. In de gemeentezaal De Fontein lauwerde de sportdienst van Pittem de straffe sport- en parasportprestaties van de Pittemenaars.

Door de pandemie werden de prestaties van 2019 tot 2022 in de schijnwerper geplaatst. Schepen van Sport Stijn Vandenhende (CD&V) leidde de kampioenenviering in en onderstreepte dat Pittem ook in tijden van energiecrisis zich zal blijven engageren voor sport. Daarna werden de laureaten door Jitser De Deyne bekroond met een eervolle vermelding en ontvingen ze een medaille en attentie.

Jitser De Deyne reageerde achteraf enthousiast. “Pittem telt heel wat inwoners die een knappe prestatie hebben geleverd. Ik ben aangenaam verrast dat er zoveel provinciale, Vlaamse en zelfs nationale kampioenen zijn in onze gemeente. En dat in heel wat verschillende sporten. Deze kampioenen verdienen het om in de schijnwerpers geplaatst te worden. Het is niet evident om al het Pittemse talent op te sporen. We hopen dat we geen topprestaties vergeten zijn in onze uitgebreide lijst.”

De broers Terence en Kenzo Blomme gaven tenslotte afsluitend een demonstratie trialfietsen, waarbij het publiek getrakteerd werd op moeilijke en soms verbluffend acrobatische proeven.

Wegens andere sportieve verplichtingen konden niet alle laureaten aanwezig zijn op de viering.

Eerder op de avond werden ook de jeugdige supersporters in de prijzen gezet.

De kampioenen:

Voor atletiek mochten Olivia en Lars Verbiest, de broers Telmo en Tiago Dekie, trainer en atleet Jarne Deprez, Patrick Deleersnijder, Pol Vackier, Alexander Eggerick, Elke Spriet, Tim Soenens, triatleet Christophe Vancoillie, ultraloper Kegan Remmerie en Eddy Truyaert hun trofee in ontvangst nemen.

Jean-Pierre Vanderiviere en Wilfried Reilhof werden bekroond voor hun biljartprestaties, en Louise Lanno voor haar dans.

In de categorie fietsen kwamen jeugdig talent Mathis Neirinck, Tibo en Mauro Baele en Lukas Coryn aan bod, gevolgd door de winnaars van de wedstrijd WTC Gerowi Guido Van Maele (2019) en Kristof Boonen (2020). De fietsclub van OKRA kreeg een eervolle vermelding bij het recreatief fietsen.

West-Vlaams, Vlaams en Belgisch kampioene Kato Callens verblufte de aanwezigen met haar topprestaties in de categorie gymnastiek, trampoline.

Erik en Jacques Vandenhende werden in de bloemetjes gezet voor hun kaartprestaties. Bij de motorsport imponeerde Jason Vandaele als Belgisch kampioen zijspancross in 2021.

Ook in de paardensport kende Pittem enkele kampioenen met Giara Gardeyn, Lentel Vandekerckhove, Jolien Demeyer en Johan Verhaege.

Straffe prestaties waren er ook te noteren bij petanque, waarbij Walter Casier, Marijke Coudenijs, Rita Vermersch, Walter Soenens, André Vandeweghe en Johny Heytens op het podium mochten.

Jeugdig aanstormend tennistalent Thomas Debussche maakte indruk met sterke prestaties.

Voetbalclub KSV Pittem werd gevierd voor de promotie van 4e naar 3e provinciale.

Volleybalclub PIVO speelde in 2019 kampioen voor het eerst in hun geschiedenis. En ook bij de jeugd beschikt Pittem met Lana Huyghe, Lina Pieters, Marie Naert, Louna Dewitte en Amelie Ide over volleybaltalent.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.