Pervijze krijgt een maisdoolhof

Lore Igodt en Dries Stroo bij het veld waar het maisdoolhof groeit© AC
Lore Igodt en Dries Stroo bij het veld waar het maisdoolhof groeit© AC
Redactie KW

Lore Igodt ( 30), bediende toerisme Veurne en Dries Stroo ( 29) landbouwer, wonen in de Klichthovestraat in Pervijze en zijn aan het bouwen in de Nieuwpoortstraat 8 in Pervijze.

“Door corona zijn de werken aan de bouw wat uitgelopen en vermits we toch een groot stuk land hadden liggen zochten we naar een alternatief om iets met dat land te doen” legt Lore uit.

“We wilden graag iets doen dat een samensmelting is tussen landbouw en toerisme en op 10 april zijn we tot het besluit gekomen om voor een eerste keer een maisdoolhof in de planten. We zullen hier in deze regio, vlakbij de kust, het enige maisdoolhof zijn. Een maisdoolhof omdat dat volledig in openlucht en coronaveilig kan.”

Veilig te bereiken

De ligging is bijzonder interessant. “We liggen vlakbij de oude spoorweg van spoorlijn 74, waardoor het voor fietsers heel gemakkelijk en veilig te bereiken is”, vertelt Dries. “Daarnaast zullen we op ons stuk grond, aanpalend aan de spoorlijn, een doorgang maken tot bij het maisdoolhof. Op die manier moeten fietsers op geen enkel ogenblik langs de grote weg om tot bij ons te raken en het hele terrein zal afgesloten worden zodanig dat het extra veilig is voor de kleinsten.”

Dit doolhof wordt niet iets waar je in één twee drie doorloopt want er is heel wat te beleven in het doolhof. “We blijven helemaal in het thema van ‘Spoor 74’ , zo zal men de tickets kopen aan de ingang van de doolhof aan een persoon in thema, zal de bijhorende zomerbar ook de naam ‘Spoor 74’ krijgen en zal men er binnenin het doolhof kunnen deelnemen aan zoektochten, we maakten er drie aangepast aan de leeftijd.”

“Voor de allerkleinsten van 3 tot 7 is er een bingo voorzien, de kinderen van 8 tot 12 wordt een speurtocht aangeboden en voor de +12-jarigen en volwassenen is er een heus detectivespel” legt Lore uit.

“Het doolhof bestaat uit een goede anderhalve kilometer gangen en door het meedoen aan de speurtochten wordt het een volwaardige totaalbeleving waar men toch snel heel wat tijd aangenaam kan doorbrengen.”

Zomerbar

Ook de bijhorende zomerbar zorgt ervoor dat de kinderen zich kunnen amuseren. “In onze zomerbar ‘ Spoor 74’ zal men kunnen kiezen uit streekbieren of frisdranken om de dorst te lessen en ook een hapje eten zal kunnen, bv een broodplank met kaas of vlees, nagerechten en ijsje enz. Wij werken met hoeveproducten en lokale handel, zo komt het vlees dat wordt opgediend van de lokale hoeveslager.”

Staycation wordt dit jaar een nog grotere ontdekking in eigen streek door de beleving in het doolhof. “We openen half juli tot en met 12 september. We zijn iedere dag open en tickets kunnen aangekocht worden van 12 uur tot 18 uur. Wie met een groep , vanaf 10 personen, wil komen moet vooraf reserveren”

“De toegangsprijs, voor het doolhof en de speurtocht is 5 euro voor iedereen vanaf 4 jaar, de zomerbar ‘Spoor 74’ is gratis toegankelijk. Bij de zomerbar zullen we ook een springkasteel en speeltoestel plaatsen en als er dagen zijn dat het weer wat minder is dan is er voor de kinderen speelgoed voorzien binnen.”

Voor reservatie kan men terecht op info@spoor74.be en via gsm naar Lore 0478 61 21 23. Meer info krijgt men op de website: www.maisdoolhofspoor74.be .

(AC)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.