Nog meer beleving voor mountainbikers op vernieuwd parcours in Nieuwpoort

Stadsmedewerkers en schepenen (met uiterst links sportschepen Bert Gunst) op het vernieuwde mountainbikeparcours.© Michel Deveen
Stadsmedewerkers en schepenen (met uiterst links sportschepen Bert Gunst) op het vernieuwde mountainbikeparcours.© Michel Deveen
Myriam Van den Putte
Myriam Van den Putte Journaliste Het Wekelijks Nieuws

De Sportdienst van Stad Nieuwpoort maakte werk van een goed bereikbaar en vernieuwd parcours voor mountainbikers. Zo bestaat het traject voor de helft uit onverharde wegen en is het ook toegankelijk voor handbikers. Een unicum aan de kust. Dankzij de uniforme bepijling is de mountainbikeroute bovendien volledig uniform met de andere kustgemeenten.

Het Nieuwpoortse mountainbikeparcours kreeg een heuse upgrade en is nu 33 km lang. Ongeveer 50% van het traject loopt via onverharde wegen. Dat is geen evidentie voor een kuststad. Toch slaagde de stedelijke Sportdienst erin om de nieuwe route uit te pijlen. Deze is goed onderhouden, biedt een mooie afwisseling en wordt gekenmerkt door verschillende ondergronden: polders, duinen én strand. Ideaal voor beginnende én gepassioneerde fietsers.

Het parcours loodst je langs de mooiste plekjes van Nieuwpoort en is volledig geïntegreerd in het routenetwerk van Sport Vlaanderen. Dankzij de uniforme bewegwijzering kun je vlotjes van de ene naar de andere kustgemeente rijden.

‘Sportief verbinden’

Schepen van Sport Bert Gunst reageert enthousiast: “Deze mooie realisatie zorgt voor een perfect evenwicht tussen sport en natuur. We sluiten aan op de routes van Koksijde en Middelkerke. Zo creëren we een sportieve overgang van de West- naar de Middenkust. We knopen zelfs aan bij het mountainbikeparcours van Diksmuide. Onze kustregio sluit hierdoor mooi aan op het hinterland. Sportief verbinden en motiveren. Daarvoor doen we het.“

Ook aan de veiligheid is aandacht besteed. Zo zijn er minder gedeelde paden waardoor mountainbikers elkaar niet hoeven te kruisen. Er werd ook rekening gehouden met drukke wegen.

Toegankelijk voor iedereen

Dankzij de goede toegankelijkheid kunnen ook handbikers het nieuwe parcours ontdekken. Burgemeester Geert Vanden Broucke vindt dit een belangrijk punt: “Als ‘Sporters beleven meer-stad’ hechten wij veel belang aan sport en beweging. Iedereen moet zich vrij kunnen bewegen en genieten van de nieuwe mountainbikeroute. Dankzij de inspanningen van onze stadsmedewerkers en de inbreng van onze lokale mountainbikeclub zijn wij hierin geslaagd.”

Het volledig parcours is binnenkort te raadplegen op de stedelijke website www.nieuwpoort.be en op het informatiebord aan de ingang van het Sportpark.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier