Nieuwe Blob-speurtocht in Stasegem

Voor de gelegenheid maakten kinderen van de Stedelijke Basisschool Zuid Harelbeke een grote BLOB-figuur met spullen uit de natuur. © (Foto LOO)
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Donderdag lanceerde de Provincie West-Vlaanderen in samenwerking met Stadlandschap Leie & Schelde, Toerisme Leiestreek en Stad Harelbeke ‘Op ontdekkingstocht met Blob en Ginger’, een nieuwe Blob-gezinsspeurtocht in Stasegem. Voor de gelegenheid maakten kinderen van de Stedelijke Basisschool Zuid Harelbeke een grote BLOB-figuur met spullen uit de natuur.

Het figuurtje Blob gaat voor deze gezinsspeurtocht van 3 km samen met Ginger op avontuur doorheen Stasegem, een dorp tussen water, natuur en bedrijvigheid. “Onderweg ontdekken deelnemers heel wat leuke weetjes, kunnen ze tal van opdrachten uitvoeren of hun eigen Blob-figuurtje maken met spullen uit de natuur”, aldus Jurgen Vanlerberghe, gedeputeerde voor natuur, milieu en landschap.

Tijdens de wandeling komen bezoekers meer over Stasegem te weten. “Het dorp heeft al een lange geschiedenis wat bewoning betreft. Sporen tonen reeds menselijke activiteit vanaf minstens 2.000 jaar geleden. Het veranderde in latere jaren enorm door de aanleg van het Kanaal Bossuit-Kortrijk, de groei van industriegebied en de aanleg van de E17. Het oude kanaal lag waar nu het kanaalbos staat. Stasegem grenst ook aan het provinciedomein De Gavers, een ferme brok natuur met het 60 hectare grote Gavermeer”, duidt schepen van Toerisme Dominique Windels (Vooruit).

Deze Blob-zoektocht is de 15de die werd uitgewerkt in de Leiestreek. “De zoektochten spelen zich af in groendomeinen en gemeenten van Midden- en Zuid-West-Vlaanderen en richten zich vooral op gezinnen met kinderen tussen 7 en 12 jaar oud. De zoektocht kan op eigen houtje gedaan worden”, duidt Tim Desmet van Stadlandschap Leie & Schelde.

Het startpunt van de interactieve wandeling bevindt zich aan de Sint-Augustinuskerk in Stasegem. Een brochure is beschikbaar bij de dienst Toerisme, het bezoekerscentrum van provinciedomein De Gavers of online via www.stadlandschapleieschelde.be en www.toerisme-leiestreek.be.

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.