Luxecatamaran van 3,5 miljoen euro even in Oostende

Manu Deceuninck voor de Valentine, een luxecatamaran van 3,5 miljoen euro. (foto PM)©Peter MAENHOUDT
Manu Deceuninck voor de Valentine, een luxecatamaran van 3,5 miljoen euro. (foto PM)©Peter MAENHOUDT
Redactie KW

Bij de Royal North Sea Yachtclub lag dinsdag en woensdag een luxecatamaran aangemeerd met een waarde van liefst 3,5 miljoen euro. Het Oostendse bedrijf Yacht Consult van Manu Deceuninck begeleidde de bouw van begin tot einde en was trots om het schip ook het jacht ook eens te kunnen tonen in Oostende.

Yacht Consult verkoopt luxejachten en begeleidt mensen bij de aankoop van een jacht. Het bedrijf is ook verdeler voor de Benelux van Sunreef, het bedrijf dat de luxecatamaran bouwde die deze week een ommetje naar Oostende maakte. Sunreef is in Franse handen, maar de scheepswerf bevindt zich in het Poolse Gdansk, waar mensen met uitzonderlijk vakmanschap te vinden zijn.

“Deze catamaran werd gebouwd voor een Belgische klant van ons”, legt Manu uit. “Het schip zal verhuurd worden door Yacht Story, een bedrijf waarvan ik aandeelhouder ben. In het zomerseizoen zal het rond Corsica varen, in de winter op de Caraïben.”

Speelgoedjes

De luxecatamaran heet Valentine en bevat drie vipcabines en een nog ruimere mastercabine. “Het schip is bedoeld voor acht personen, heeft 210 m² leefruimte – dat is echt heel veel – en beschikt over alle mogelijke speelgoedjes”, weet Manu.

“De Valentine heeft een vaste crew van drie mensen en kan zowel met motor als met de zeilen varen. Ik vond het belangrijk om hem toch eens in Oostende te laten aanmeren, zodat onze Belgische klanten eens zo’n jacht konden bewonderen. Dat is uiteraard interessant voor wie overweegt er een te kopen. Wij zijn bovendien in Oostende gevestigd. Ik vind het ook goed voor het maritieme imago van onze stad.”

De Valentine meerde dinsdag aan in het Montgomerydok en vertrok donderdagmorgen vroeg weer. “De catamaran vaart nu verder via Calais en de Engelse kust richting Portugal, waar hij over acht dagen moet aankomen. Tegen 1 juli moet het luxejacht klaar zijn om uit te varen in zijn zomerse thuishaven Corsica”, besluit Manu.

(HH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.