Levensloop in Brugge stopgezet door slecht weer

De levensloop werd vroegtijdig stopgezet. © Unsplash

Door de slechte weersomstandigheden is de Levensloop van Stichting tegen Kanker in Brugge zondagochtend stopgezet. In totaal waren ruim 900 deelnemers sinds zaterdagnamiddag al rondjes aan het lopen voor het goede doel. De slotceremonie ging wel nog door.

Het startschot van de Levensloop Brugge werd zaterdag om 15 uur gegeven. Een vijftigtal mensen met kanker of die kanker gehad hebben, wandelden allemaal samen de eerste ronde op de site van hogeschool Vives. Tijdens hun ereronde werden de vechters aangemoedigd door familie, vrienden en andere sympathisanten. De actie wordt in totaal door 130 vechters gesteund. Ook Sandra Bekkari en wielerbondscoach Sven Vanthourenhout tekenden als meter en peter van het evenement present.

Aan de Levensloop namen ruim 900 mensen deel, verspreid over 29 teams. Ze zouden nog tot zondag 15 uur rondjes afwerken op de wandel- of de looproute. Zondagochtend werd de estafette echter noodgedwongen stilgelegd. Door de hevige wind oordeelde de organisatie rond 11.30 uur dat de teams mochten stoppen, omdat de omstandigheden te gevaarlijk waren geworden. “Dat is uiteraard jammer, maar veiligheid primeert op dat gebied”, aldus Sarah De Jaegere van Stichting tegen Kanker.

De traditionele slotceremonie werd daardoor al om 13 uur gehouden. Ondanks het slechte weer werd momenteel al ruim 42.000 euro ingezameld. De opbrengst zal worden gebruikt voor wetenschappelijk kankeronderzoek en voor lokale projecten die bijdragen aan het welzijn van patiënten en hun naasten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier