Leerrijke gezinszoektocht in ’t Vierkavenbos

Schepen Sherley Beernaert, Bieke Bekaert van dienst Toerisme en schepen Nessim Ben Driss in het Vierkavenbos waar de leuke zoektocht loopt. © Jan Stragier
Frederic Vansteenkiste
Frederic Vansteenkiste Medewerker KW

Van 30 maart tot en met 12 mei kan je in Moorslede deelnemen aan de zoektocht #nietmeervandezetijd van Mirom. Naast het aanbieden van een leuke activiteit, willen Mirom en de gemeente met deze zoektocht tegelijk sorteertips geven.

In de zalige groene oase van het Vierkavenbos in Moorslede speur je naar acht personages die verspreid zitten langs de paden van het bos. Heb je er een gevonden? Dan kan je door de QR-code te scannen met je smartphone een vraag vinden met drie mogelijke antwoorden.

Elke figuur bevat bovendien ook een tip, die je naar de oplossing kan leiden. Enkel het juiste antwoord levert een letter op voor een achtletterwoord dat je op het einde een leuke prijs kan opleveren. Je kan een Playmobilset winnen, een grote chocolade paashaas of een snoeptaart.

Spelenderwijs leren

Naast het aanbieden van een leuke (gezins)activiteit voor een zonnige lentedag, willen Mirom en de gemeente met deze zoektocht tegelijk informeren. Want geef toe: verpakkingen die we nog kunnen recycleren, of voedsel dat nog lekker is: dat hoort tegenwoordig niet meer in de restafvalzak.

Een papieren broodzak mag gewoon bij papier en karton, en de meeste spuitbussen mag je in de PMD-zak deponeren. Ook zonder mee te doen aan de wedstrijd steek je er dus wat van op. Bij elk personage staat een sorteertip en wie gaat speuren op de website komt nog veel meer te weten.

Zomerzoektocht #nietmeervandezetijd, 30 maart t.e.m. 12 mei in het Vierkavenbos in Moorslede. Meer info en een plannetje vind je op nietmeervandezetijd.be.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier