Kortrijk pakt uit met interactieve wandeling Walk on watAR voor gezinnen

Sven Van de Perre van Tropos AR, schepen Ruth Vandenberghe, Gauthier Renard, zeemeermin Ava, schepen Wouter Allijns en Hannes Coudenys van Hurae stellen ‘Walk on WatAR’ voor. © JVGK
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Stad Kortrijk heeft in samenwerking met het bureau Hurae een unieke wandelervaring ontwikkeld. Walk on watAR is een betoverende reis die de waterwegen van Kortrijk tot leven brengt met augmented reality (AR). “Het laat je Kortrijk op een andere manier ontdekken”, aldus schepen van Toerisme Wouter Allijns.

Visit Kortrijk en Hurae laten je Kortrijk op een andere manier ontdekken met Wat-AR. ‘Walk on watAR’ leert de wandelaar met behulp van augmented reality (AR) de stad op een andere manier kennen. Het centrale thema is ‘water in de stad’. “Met deze wandeling wil Visit Kortrijk kinderen en hun ouders prikkelen om de stad te ontdekken. De Unwrap Playday van midden oktober toonde aan dat de Kortrijkse jeugd helemaal mee is op de technologietrein. Gamification vindt zijn weg in alle sectoren. Als de gamestad van het land neemt Kortrijk het voortouw en springt het op deze trein”, duidt schepen Ruth Vandenberghe.

Het creatieve bureau Hurae en Tropos AR hebben hun krachten gebundeld om ‘Wanders’ te lanceren. “Dat is een innovatieve app die wandelen naar nieuwe hoogten tilt: een unieke ervaring. Door gebruik te maken van baanbrekende technologieën transformeert Wanders gewone wandelingen in boeiende en leerzame avonturen met interactieve en visuele elementen in de app. Met Wanders ontdek je zo unieke routes die je onderdompelen in je omgeving en leer je meer over natuur, cultuur en bezienswaardigheden. De app daagt wandelaars uit om uit hun comfortzone te stappen en verborgen schatten in Vlaamse steden te ontdekken”, aldus Hannes Coudenys van Hurae en Sven Van de Perre van Tropos AR.

Drie fonteinen

Het centrale thema is ‘water in de stad’. Ava, de charmante zeemeermin, neemt je tijdens de interactieve wandeling mee langs 16 al dan niet geheime water- en andere plekken van Kortrijk. Een van de plekken is een plein waar drie fonteinen zijn. De gezinswandeling is 3 tot 5 kilometer, afhankelijk van welke lus je neemt. De ‘Walk on watAR’-route is niet alleen beschikbaar in digitale vorm, ook fysieke plannetjes zijn verkrijgbaar. Deze kan je afhalen bij de toeristische dienst van Kortrijk aan de Begijnhofstraat 2. Wandelaars kunnen hun unieke foto’s en video’s delen via #igkortrijk.

De nieuwe en unieke wandeling start op het Nelson Mandelaplein, op Kortrijk Weide waar je de app kan downloaden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier