Kleine vertraging voor bouw van sportcomplex Vita Krokodiel in Middelkerke

Paul Bruneel

De werken voor de bouw van het nieuwe sportcomplex Vita Krokodiel hebben door het hele coronagebeuren een kleine vertraging opgelopen, maar schepen voor Sport Henk Dierendonck (Lijst Dedecker) maakt zich sterk dat de opening toch nog zal kunnen plaatsvinden op de voorziene datum.

“Net zoals op veel werven heeft corona ook hier gezorgd voor wat vertraging, maar het is nu alle hens aan dek om tegen 1 juli klaar te zijn. Er zijn een aantal ploegen bijgekomen zodat de kleine achterstand kan worden ingehaald en alles opnieuw volgens schema kan verlopen.”

“Momenteel is men nog bezig met de ruwbouw en tegen eind februari wordt gestart met de houten liggers en de dakstructuur, daarna kan werk worden gemaakt van de gevels en de dakdichting. Het zwembad en de sporthal, het hele sportcomplex wordt in één stuk opgetrokken”, aldus de schepen.

Werken brengen sowieso ongemakkelijke situaties met zich mee en de parking langs de Duinenweg blijft maar voor de helft ter beschikking. Tot zondag 7 februari is de parking zelfs volledig afgesloten. Ook de verbinding tussen Westendelaan en Duinenweg wordt afgesloten en de volledige werfzone is afgebakend en verboden terrein voor wie er niet moet zijn. Vrachtwagens en het werfverkeer zijn enkel toegelaten via de Westendelaan.

Ultramodern zwembad

Het sportcomplex over drie etages wordt er een om U tegen te zeggen. Voor de watersporters wordt het ultramoderne zwembad alvast een grote verbetering. Het competitiebad is 25 op 16 meter en telt 6 wedstrijdbanen. Over de lengte van twee banen is gekozen voor een beweegbare bodem, handig voor het geven van zwemlessen aan kinderen. Er is ook een instructiebad van 12,5 op 8 meter en ook hier is een beweegbare bodem voorzien.

Schepen Dierendonck: “Begin februari is er een overleg gepland met de watersportverenigingen over het gebruik van het zwembad, zij krijgen inspraak in de planning voor het gebruik van het zwembad. Doordat er meer banen zijn en ook de openingsuren worden uitgebreid zal dit een goede zaak zijn voor iedereen.”

Het huidige zwembad op het marktplein is nog altijd open en kan coronaveilig worden gebruikt door maximum 75 personen. “Het is in elk geval de bedoeling om het huidige zwembad geopend te laten tot het mogelijk is om het nieuwe zwembad te gebruiken zodat niemand op zijn zwemhonger blijft zitten” geeft de schepen nog mee.

En dan is er ook nog de sporthal van 44 op 32 meter met tal van mogelijkheden. “Het is een blijft een sporthal, maar de hal kan ook worden gebruikt voor evenementen, daarvoor worden speciale matten voorzien om de sportvloer te vrijwaren van beschadigingen.”

“Er is een tribune die plaats biedt aan 200 personen en een fitnessruimte verdeeld over twee verdiepingen” zegt schepen Henk Dierendonck.

Vita Groep kreeg de concessie toegewezen in maart 2019 en vorig jaar werd gestart met de eigenlijke werken. Op 13 oktober 2020 was er dan de eerste steenlegging. Ook wat betreft duurzaamheid en technieken wordt het sportcomplex een toonbeeld.

Energiezuinig

Bertje Vereecken (operationeel directeur Vita Groep): “Het complex bevat heel wat installaties en technieken die energiezuinig zijn en de hele site wordt binnen en buiten verlicht met LED-verlichting.”

“Door het plaatsen van bufferbekkens wordt ook optimaal gebruik gemaakt van het opvangen van regenwater. Dat wordt dan weer gebruikt voor de doorspoeling in de toiletten en in de kleedkamer worden er waterbesparende douches geïnstalleerd.”

(PB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.