Kitesurfers krijgen grotere watersportzone

Schepen Franky Demon (rechts) is blij met de uitbreiding.© SR
Schepen Franky Demon (rechts) is blij met de uitbreiding.© SR
Redactie KW

In Zeebrugge Bad wordt de watersportzone uitgebreid. Vorig jaar werd de zwemzone al uitgebreid.

Zeebrugge lokt sinds vorige zomer meer volk maar ook meer kitesurfers. Een uitbreiding van de watersportzone was dan ook nodig. De uitbater van de surfclub Icarus Leon Inkelberghe had door corona het ledenaantal zien stijgen.

Heel wat mensen willen veilig sporten en waar kan het beter dan aan zee en op het water. “We hebben de vraag gekregen om de zone voor brandingsporten uit te breiden in de richting van Blankenberge. Het gaat om sporten met surfplanken, kites, wakeboards en peddles en rafts. Er was nood aan een grotere insteekzone”, licht schepen van Sport Franky Demon toe.

“Dat is de zone vanaf het strand tot 200 meter buiten de laagwaterlijn. Ik ben dan samen gaan zitten met de mensen van de surfclub, omdat de federale overheid uiteindelijk over de uitbreiding van de zone moest beslissen. En nu is het zover. De insteekzone wordt uitgebreid van 195 naar 485 meter. Zo kunnen er vanaf nu meer kitesurfers toegelaten worden.”

“Ik wil ook wijzen op de sportmogelijkheden in Zeebrugge met het sportstrand waar je tal van sporten kan beoefenen en sportmateriaal kan uitlenen. Daarnaast komt de beweegcontainer deze zomer naar de site Knapen die zal opengesteld worden voor de Zeebruggenaars. Meer dan drie hectare van de leegstaande kazerne zal deze zomer al opengesteld worden.”

(SR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.