KBK Cyclo, de openingsklassieker voor wielertoeristen, zet dit jaar extra in op veiligheid

De organisatoren van de KBK Cyclo Cross hopen ook dit jaar weer op heel wat volk. © BRU
Redactie KW

Ook dit jaar bestaat Kuurne-Brussel-Kuurne opnieuw uit een drieluik, waarvan KBK Cyclo op zaterdag 24 februari onderdeel vormt. Daags voor de profs kan de actieve fietser, of de wielertoerist zoals we zeggen, opnieuw zijn eigen Kuurne-Brussel-Kuurne rijden. Zoals elk jaar is dit op zaterdag dé openingsklassieker voor wielertoeristen.

De organisatie van KBK Cyclo loopt in samenwerking met de Kuurnse fietsclub WTC O’Dorney. De fietsclub zet elk jaar sterk in op veiligheid en doet dat dit jaar met een mooi bijkomend initiatief.

“Onder de naam Coureur-Masseur vond er op donderdag 8 februari in samenwerking met het Rode Kruis en AZ Groeninge al een workshop reanimatie en hartmassage plaats in de Sint-Pieterszaal waarbij wielertoeristen en regionale wielerclubs de mogelijkheid kregen om hun kennis bij te schaven op dat vlak”, legt Bram Schietgat uit. “Het is alvast belangrijk dat zoveel mogelijk wielertoeristen weten wat hen te doen staat, mocht iemand hartproblemen krijgen, vandaar dit initiatief.”

1.200 hoogtemeters

Het cyclo-evenement zelf, dat vorig jaar 4.322 deelnemers richting Kuurne lokte, vindt plaats op zaterdag 24 februari, de dag vóór de elite- en juniorenwedstrijden. “Ook voor deze editie hopen we weer een kleine 4.500 wielertoeristen te mogen begroeten aan de start van KBK Cyclo”, gaat Bram Deloof verder. “Starten kan vanaf 7.30 uur aan zaal Kubox. Het aangeboden parcours volgt in grote lijnen dat van de profs en trekt dus op de langste afstand van 130 km ook doorheen het Pays des Collines. Al moet er meteen bij vermeld worden dat dit met zijn 1.200 hoogtemeters gene kattepis is. Wie minder getraind heeft tijdens de winter, kan natuurlijk ook opteren voor een van de kortere afstanden, waarin minder hoogtemeters vervat zitten.”

“Ook dit jaar zetten we opnieuw ruim in op veiligheid. Naast een dj aan de start, voorzien wij dit jaar ook een dj ter hoogte van de hoofdbevoorrading in Zwevegem. Ook de bitterballen zijn er dit jaar opnieuw bij.” Nadien kan er zoals gewoonlijk ook opnieuw uitgebreid nagekaart worden met een hapje en een drankje in de KUBOX, waar ook de startplaats is. (BRU)

Inschrijven voor KBK Cyclo is mogelijk via www.kbk.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier