https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Jeugdschepen van Zonnebeke roept op om woensdag 21 april toch buiten te spelen

Schepen van Jeugd Koen Meersseman.© Zenon Bekaert
Schepen van Jeugd Koen Meersseman.© Zenon Bekaert
Redactie KW

Ook in Zonnebeke gaat de buitenspeeldag die gepland was op woensdag 21 april voor het tweede jaar op rij door corona niet door. Toch wordt tot buiten spelen opgeroepen.

“In plaats van een grootschalig evenement roepen we alle kinderen en hun ouders op om tussen 12 en 16 uur buiten te spelen in de eigen tuin, een speelpleintje of park dicht bij hen in de buurt of samen met de buurtbewoners een speelstraat aan te vragen voor de deur. Uiteraard rekening houdende met de geldende coronamaatregelen”, aldus jeugdschepen Koen Meersseman.

Speelpleintjes opgewaardeerd

“Het gemeentebestuur van Zonnebeke investeerde het laatste jaar in de opwaardering van diverse speelpleintjes. We kozen er bewust voor om bijkomend te investeren in de opwaardering van één centraal speelplein per gemeente.”

“Het uitbouwen van centrale speelpleintjes past dan ook in het principe van dichtbij huis spelen waar we met de jeugddienst achter staan. Zo werd een nieuw speelplein aangelegd in Brouckhof-Zuid in Passendale waar onder andere een heuse kabelbaan werd geïnstalleerd.”

Magische ‘heksenhoed’ schommel

“Daarnaast werd er reeds werk gemaakt van een nieuw speelplein in de Tuinwijk in Geluveld. We zorgden voor een opwaardering van het speelplein in het Boudewijnpark waar een dubbele schommel en een mooi gecombineerd toestel het speelplein vervolledigen. Op het speelplein op het Salinasplein in Beselare werd onder andere een magische ‘heksenhoed’ schommel voorzien.”

Een speelstraat kan worden aangevraagd via evenementen@zonnebeke.be . (NVZ)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.