Jens Dendoncker en Peter Goossens nemen tijdens Waregem Koerse deel aan race voor het goede doel

Vorig jaar namen voetballer Jelle Vossen en wielrenner Jens Debusschere plaats in de sulky voor het goede doel. © LVW
Levi Verbauwhede
Levi Verbauwhede Medewerker KW

Op dinsdag 27 augustus staan de grootste paardenrennen van het land op de agenda. Tussendoor vindt de Horse Race 4Brain plaats, met als eerste bekende namen niemand minder dan sterrenchef Peter Goossens en comedian Jens Dendoncker.

Tijdens de voorstelling van de Waregem Koerse Feesten werd er uiteraard al even vooruitgeblikt naar de hippische hoogdag op de Gaverbeekhippodroom. Naast tien grote paardenrennen genieten de duizenden bezoekers dit jaar ook van twee ponyrennen.

De drafwedstrijd Horse Race 4Brain prijkt ook opnieuw op het programma. “Dat is een duorace waarmee we het publiek willen informeren over het behoud van gezonde hersenen via oefening en beweging, gezond eten en sociaal leven”, duidt algemeen directeur Bram Vandewalle van de Koninklijke Waregemse Koersvereniging.

Sulky

Met de wedstrijd wordt er bewustwording gecreëerd voor hersenaandoeningen en geld ingezameld voor 4Brain, de non-profitorganisatie van neuroloog Paul Boon. Tijdens de race neemt een sponsor of bekende Vlaming plaats in een duosulky naast de pikeur (ruiter).

“De komende weken wordt duidelijk wie zal deelnemen aan de Horse Race 4Brain. Jens Dendoncker is onze eerste naam en chef Peter Goossens ruilt eind deze zomer zijn koksmuts even om voor een helm”, besluit Vandewalle.

Meer info en tickets vind je op www.waregemkoerse.be.