Ichtegem lanceert coronaveilige gezinsactiviteiten in openlucht

© Ichtegem
© Ichtegem
Rudi Ilegems
Rudi Ilegems Medewerker KW

Onder de gemeenschappelijke naam ‘Gezinnen in beweging’ slaan de Sportdienst en het ‘Huis van het Kind’ de handen in elkaar en lanceren ze enkele coronaveilige initiatieven om gezinnen aan te zetten in openlucht te gaan bewegen. Tijdens de paasvakantie kunnen de inwoners zo ook de mooie plekjes van Groot-Ichtegem (her)ontdekken.

De sportdienst lanceert een familiefotozoektocht. De fietszoektocht is 21,5 km lang en gaat doorheen de drie deelgemeenten. Ze kan zowel in Ichtegem, Bekegem als Eernegem starten. De ingevulde formulieren kunnen in de bibliotheken ingediend worden. Zo maak je kans op een mooie prijs.

Naast de fietszoektocht organiseert het Huis van het Kind een wandeling ‘Met bij op stap’. De bestaande 4000 stappen wandelingen in Eernegem en Ichtegem werden hiervoor als basis gebruikt en aantrekkelijker gemaakt voor kinderen. Langsheen de bewegwijzerde route kun je nu met de smartphone QR codes inscannen, waarna er een doe-opdracht of een weetje over de plaats waar je staat tevoorschijn komt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier