Heule bereidt zich voor op spetterende Tinekesfeesten

De werkgroep van de Tinekesfeesten maakte zaterdag van de aankondiging een waar spektakel.© foto KDS
De werkgroep van de Tinekesfeesten maakte zaterdag van de aankondiging een waar spektakel.© foto KDS
Carlo Herpoel
Carlo Herpoel Medewerker KW

Met de slogan “HEULE’S GREATEST SHOW” wordt Tinekesfeesten 2021 groots. In stoet kwam de werkgroep in circusornaat het thema aankondigen. De 57ste Tinekesfeesten krijgen een sterk circusgehalte.

De organisatoren hebben nog drie maanden tijd om het feestweekend in elkaar te steken. “Tijd genoeg om alles nog tijdig klaar te stomen en… we staan klaar om te knallen”, zegt het voorzittersduo Jill D’Hulster en Simon Demaitre. Wat vorig jaar niet kon, wordt dit jaar werkelijkheid.

“HEULE’S GREATEST SHOW”

Zaterdagnamiddag omstreeks 16.00 uur kwam een circusparade plotseling uit het niets opgedoken en verraste iedereen in het Heulse centrum. De stoet werd gevormd door Tineke van Heule en haar eredames, omringd door de Tinekeswerkgroep verkleed in acrobaten, krachtpatsers en stoere bonken, gevolgd door het circusorkest.

Neen, het wordt geen circus Ronaldo, geen Cirque du Soleil, maar een Tinekes-circusweekend met een groots spektakel. Heule wordt een groots circus.

De reacties op de Heulse terrassen waren overweldigend. Iedereen stond verbaasd te kijken. “We zijn als werkgroep zelf verrast door de reacties zoals het applaus bij het zingen van ons Tinekeslied”, zegt Simon. “Sommigen moesten zelfs een traantje wegpinken”, voegt Jill eraan toe.

Onverklaarbare zaken

Vanaf drie mei verschenen in het straatbeeld ‘zaken’ die niet te verklaren waren. “De Heulenaars hadden de hints nog niet door”, vertellen de voorzitters. “Personen en dieren op verkeersborden werden voorzien van een rode neus, de gemeenteborden kregen een drapagekleed, in het straatbeeld hangen vlaggetjes en in het centrum slingert een aap.”

“Op het voetpad schilderden we dierenpoten en in de horecazaken lagen biervilten met de datum en uur van de bekendmaking van ons thema.” Dit alles leidde niet naar De Mol, maar naar de Tinekeswerkgroep.

Heule mag zich alvast klaarmaken voor een full edition van de Tinekesfeesten. Het tweede weekend van september zullen de Tinekesvlaggen over Heule wapperen en de Heulenaars gaan terug feesten ‘met alles erop en eraan’.

(CH/ foto KDS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier