Grote belangstelling voor de Galloo Kiwanis Run in Menen

Op de startplaats aan wijkcentrum De Koekuit in de Hogeweg was het bijzonder druk. © gf
Erik De Block
Erik De Block Medewerker KW

Serviceclub Kiwanis Wervik-Tabaksstreek organiseerde zaterdag met start en aankomst aan wijkcentrum De Koekuit in de Hogeweg in Menen de vijfde editie van de Kiwanis Galloo Run. De serviceclub nam in 2018 de organisatie over. Met veel enthousiasme stonden de medewerkers opnieuw klaar om heel wat mensen met een beperking een fantastische dag te laten beleven in een sidecar, oldtimer, dreamcar of truck.

Voor het middagmaal schoven er maar liefst 465 mensen aan. Door het groot aantal aanvragen, zetten de organisatoren vooraf het aantal inschrijvingen van mensen met een beperking stop.

De deelnemers vertrokken na het middagmaal in drie groepen. Eerst bijna vijftig vrachtwagens en dan na een ruime tussentijd ongeveer 55 oldtimers waaronder diverse leden van de Wervikse Oldtimer Liefhebbers. Derde en laatste groep waren de motorrijders met acht zijspannen. Onder begeleiding van de politie van de zone Grensleie ging het via de wijk Ons Dorp richting Dadizele. De tussenstop was deze keer voor het eerst op het gehucht Ter Hand in Geluwe waar dit weekend Koolzakommegang wordt gevierd.

‘Snoepmobiel’

Een van de blikvangers was de ‘snoepmobiel’ van de firma Vandeca uit de Krommebeekstraat in Menen. Met dank aan enkele leveranciers deelde men op de startplaats onder meer chocolade, koekjes en snoeppizza’s uit. Naar wie onderweg stond te zwaaien, werd ook lekkers gegooid.

Transportbedrijf Luxetrans uit de Robert Klingstraat in Wervik reed opnieuw met vier trucks mee. Met achter het stuur zaakvoerders Filip Broucke en Ann Degroote en hun twee zonen Nicolas en Matthias. Ook leden van de koninklijke Auto Moto Scooter Club (AMSC) Leieland uit Wervik tekenden present. “Proficiat aan de organisatie, we hebben veel gelukkige gezichten gezien”, zegt voorzitter Siska Lecompte. “Het was super gezellig.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier