Groepen of clubs kunnen gratis nieuwe sportvelden in Poperinge gebruiken

Schepen Klaas Verbeke op de sportzone.©MICHAEL DEPESTELE
Schepen Klaas Verbeke op de sportzone.©MICHAEL DEPESTELE
Andres Hollebeke
Andres Hollebeke Medewerker KW

Onder de noemer ‘Pleintjes Sport Poperinge, Outdoor Fun Together’ pakt het stadsbestuur uit met een aantal sport- en spelterreinen, die elke dag van 8 tot 20 uur gratis te gebruiken zijn. Reserveren moet wel vooraf via de Sportdienst.

“De coronapandemie is nog niet voorbij, sporters kunnen nog steeds niet onbeperkt genieten, en dat terwijl de zomer steeds dichterbij komt”, zegt Sportschepen Klaas Verbeke (CD&V). “Ook indoor sportclubs zijn op zoek naar accommodatie om met hun +12 jarige sporters te kunnen trainen. Daarom komt de dienst sport van de stad Poperinge naar buiten met POP OUT. Op verschillende plaatsen in Poperinge en deelgemeenten kunnen sportclubs, verenigingen, vriendengroepen, collega’s,… gratis een outdoor sportveldje reserveren om te sporten. Bedoeling is mensen meer samen buiten te krijgen. Het speelse en de fun staan centraal.”

Welke terreinen?

Op de stedelijke sportzone Don Bosco werden twee tennisvoetbalveldjes en twee grasvolleybalveldjes ingericht. Het voetbalveldje aan het skatepark en het beachvolleybalterrein werden zomerklaar gemaakt en voorzien van de juiste belijning.

In Proven worden het basketbalveld en het voetbalveldje in de Eeckhoutwijk ter beschikking gesteld. In Reningelst wordt het grasveldje ter hoogte van de voetbalvelden langs de Kriekstraat als multifunctioneel veldje in het reservatiesysteem opgenomen. Ook het hybride veldje op de sportzone werd als multifunctioneel veldje ingericht, zodat ook niet-balsporters een buitensportruimte ter beschikking hebben. Ook de twee tennisterreinen op de sportzone zijn nog steeds gratis te reserveren.

Reserveren

Sporten kan elke dag van 8 tot 22 uur op alle genoemde pleintjes. Reserveren kan via www.poperinge.be/popout of sportdienst@poperinge.be of via 057/34 66 22. De beschikbaarheid controleren kan via Webshop Stad Poperinge – Overzicht reserveringen (recreatex.be). Op de pleintjes zelf zal ter plaatse bekend gemaakt worden wanneer ze gereserveerd zijn, om alle discussies te vermijden. De stad staat in voor het onderhoud van de terreinen en veldjes.

Dit nieuwe reserveringssysteem geldt tot de nieuwe sportseizoenen officieel beginnen. “Staat jouw favoriete pleintje niet in de lijst? Laat het ons weten, en we overwegen de mogelijkheden. Vrij sporten en bewegen buiten mag natuurlijk altijd”, besluit schepen Klaas Verbeke. (AHP)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.