Geen ‘volksreceptie’ op Lendelede kermis, wel een horecajeton voor elke Lendeledenaar

Ann Staelens, Carine Dewaele, Rudy Rommens en Rita Lammertyn stellen het kermisprogramma van dit jaar voor.© Foto Frank
Ann Staelens, Carine Dewaele, Rudy Rommens en Rita Lammertyn stellen het kermisprogramma van dit jaar voor.© Foto Frank
Redactie KW

Op vrijdag 20, zaterdag 21, zondag 22 en maandag 23 augustus is er, na een onderbreking van een jaar, weer Lendelede kermis. “Op het Dorpsplein zijn er optredens van dezelfde vier toppers die voor de kermis 2020 gepland stonden”, zegt burgemeester Carine Dewaele. “De gratis receptie voor de inwoners op vrijdagavond gaat niet door maar elke Lendeledenaar krijgt wel een horecajeton.”

“Deze gratis horecajeton van 2,50 euro zal men in de Lendeleedse horecazaken kunnen besteden”, zegt burgemeester Carine Dewaele (CD&V). “Die jetons zijn bedoeld als extra steun voor de horecamensen na een jaar van veel coronamiserie.” Die horecajetons worden nog vóór de kermis in een omslag met nog enkele folders erbij bedeeld in elk gezin.

Veel muziek

Het programma voor het kermisweekend is grotendeels hetzelfde als het programma dat voor 2020 voorzien werd. “Op vrijdagavond op het Dorpsplein zijn er optredens van de in de regio alom bekende ‘De Wilfriends en Moaten’ en de muzikanten van de ‘Turbo Alive Band. Zij brengen een eerbetoon aan de legendarische Kortrijkzaan Johny Turbo en zullen ongetwijfeld voor een superambiance zorgen.

Op zaterdag 21 augustus staat er een 4-ploegentornooi volleybal gepland en voor de kinderen een optreden van ‘Kaatje Muziek’ van Ketnet.

Songs of Hope

Zondag 22 augustus verzorgen de Harmonie Kunst en Eendracht Lendelede en de Harmonie Sint Cecilia uit Gullegem om 16 uur op het Dorpsplein het concert ‘Songs of Hope’, heel toepasselijk in deze coronatijden. Twee uur later brengt ‘The Quest’ daar hippe folk, weemoedige ballads, up-temponummers en een vleugje jazz en pop.

Om 19.30 uur tot slot zorgt ‘The Crooktown Jazzband’ voor de nodige sfeer en muziek aan het Trefpunt (DOC). Het hele weekend lang zijn er trouwens ook optredens aan de verschillende cafés op het Dorpsplein.

Lendlee Koerse

Hoe alles op het Dorpsplein coronaveilig georganiseerd moet worden, valt nog even af te wachten. “Dat weten we pas na een volgend overlegcomité met de verschillende regeringen van ons land”, zegt de burgemeester.

Maandag 23 augustus is er om 19 uur ‘Lendlee Koerse’ voor Lendeleedse wielertoeristen en de dag erop om 15 uur organiseert de Koninklijke Veloclub Lendelede een wielerwedstrijd voor juniores. (IB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.