Diksmuide verzamelt recreatieve routes in een pretdoosje

Burgemeester Lies Laridon, schepen Marc De Keyrel, schepen Katleen Winne, hoofd dienst toerisme Peter Demaré, schepen Marc Deprez en schepen Martin Obin presenteren het doosje.© ACK
Burgemeester Lies Laridon, schepen Marc De Keyrel, schepen Katleen Winne, hoofd dienst toerisme Peter Demaré, schepen Marc Deprez en schepen Martin Obin presenteren het doosje.© ACK
Annie Callewaert

De vaar-, wandel-, en fietsroutes in Diksmuide werden geactualiseerd en in een nieuw jasje gestopt.

“Terwijl corona ons heel wat narigheid bracht, zijn er ook positieve gevolgen. Mensen herontdekten hun omgeving. Er werd gefietst, gewandeld en genoten van vergeten hoekjes. Dit merkten we onder andere door de enorme stijging van het aantal bezoekers van de website. Zo waren er voor de Stuvetjesroute maar liefst meer dan 8.000 bezoekers”, aldus burgemeester Lies Laridon van Diksmuide.

Doos vol ademruimte

Naast het updaten van de bestaande routes werden ook wat nieuwigheden toegevoegd aan het aanbod. “Nu het dan toch tijd was om de folders in een nieuw jasje te steken, hebben we meteen gekozen voor een handig doosje waarin alle kaarten en folders netjes verpakt zijn. We hebben een uniek doosje vol ademruimte samengesteld. Daarin zitten 12 wandelroutes van 7 tot 17 km met ook drie ommetjes van 2 tot 6 km. Er zijn vier fietsroutes: Feniksroute West en Oost, Michel Pollentierroute en de IJzerhoevenroute. Daarnaast is er ook een folder over familie- en wateractiviteiten en een folder met overzicht van Westtoer fiets- en wandelroutes. In de folders zitten ook vernieuwingen: een nieuwe kaart, nieuwe foto’s, kortere teksten en een QR-code voor meer info over de historiek.”

De doosjes vol ademruimte zijn te koop vanaf 1 maart bij Toerisme Diksmuide op de Grote Markt 6 voor 15 euro.

Feniks heropent

Er is ook nog nieuws over de gratis Feniks tentoonstelling. Door corona werd de tentoonstelling vier maanden gesloten, waardoor heel wat mensen niet de kans kregen de expo te bezoeken. Vanaf begin maart wordt de tentoonstelling hernomen, maar die zal zich nu volledig in de kelder van het stadhuis bevinden. Daardoor zal enkel het deel met de virtual reality, die op de zolder van het stadhuis was, niet meer te zien zijn. In maart en vanaf oktober zal de expo open zijn van maandag tot zaterdag van 10 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 15.30 uur. Vanaf 1 april tot 30 september is de expo doorlopend open van 9.30 tot 16.30 uur. Het is verplicht zich aan te melden aan de toerismebalie zolang de coronamaatregelen dit opleggen.

Voor meer info kan je terecht op feniks@diksmuide.be, toerisme Grote Markt 6 Diksmuide, toerisme@diksmuide.be en via 051 79 30 50 .

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.