Derde editie van Gaverfeesten pakt uit met nieuwe activiteiten: “Gaverwijk is wakker geschud”

De nieuwe Gaverfeesten zijn het werk van Chiel Rogge, Robin Bouckaert, Joyce Deconynck, Mathias Vandesompele en Jonas Van D’Huynslager. © CLY
Julien Cluyse
Julien Cluyse Medewerker KW

De Gaverwijkfeesten, die plaatsvinden op zaterdag 1 en zondag 2 juni, zijn aan hun derde editie toe. Naast het gebruikelijke programma, staan er ook nieuwe activiteiten op de agenda, zoals het kampioenschap frikandellen eten en karaoke.

Twintig jaar terug had iedere Oostrozebeekse wijk zijn jaarlijkse wijkkermis. De meeste hielden het een tiental jaren vol, maar gaven er uiteindelijk de brui aan. De pioniers van het eerst uur haakten af wegens hun gezegende leeftijd en de jonge generatie stond niet klaar om de fakkel over te nemen. Slechts ééntje bleef volharden en hield nooit op te bestaan: de Pauwhoek-ommegangfeesten. Toen ook op de Pauwhoek de generatie van het eerste uur het voor bekeken hield, sprong de familie Vanveerdeghem in de bres en kon er een vervolg gebreid worden aan de zo populaire Pauwhoekfeesten. Op grote wijk de Gavers, dicht bij het centrum, waren er twintig jaar geleden ook grote wijkfeesten, maar ook daar viel alles uit elkaar. Gelukkig staken enkele jonge Gaverbewoners drie jaar geleden de koppen bij elkaar. Ze hadden een gezamenlijke droom: de slapende Gaverwijk weer wakker schudden.

Gevulde affiche

Drie jaar geleden begonnen ze heel bescheiden met een tentje in de Gaverstraat, een sneukelfietstocht en een gezellig samenzijn onder een zeiltje. Drie jaar later zijn de mannen van initiatiefnemer Jonas Van D’Huynslager erin geslaagd een tweedaagse goedgevulde wijkkermisaffiche in elkaar te boksen. Alle bewoners van de Gaverwijk zullen hun gading vinden. “De derde editie van de Gaverwijkfeesten moet een schot in de roos zijn”, opent voorman Jonas Van D’Huynslager. “We zijn erin geslaagd een jong dynamisch bestuur te vormen en wij worden bijgestaan door heel wat vrijwilligers op de feesten zelf. Het kloppend hart van de Gaverwijkfeesten wordt de feesttent op het einde van de Gaverstraat en de meeste activiteiten spelen zich af op de wijk zelf en in de nabijheid van de feesttent. We hebben het feestprogramma zo opgebouwd dat het op zaterdag 1 en zondag 2 juni leuk vertoeven zal zijn op de Gaverwijk.”

Sneukeltocht

“Wat het feestprogramma betreft, kunnen we nu al een paar totaal nieuwe activiteiten aankondigen: het kampioenschap frikadellen eten en karaoke in de feesttent. We starten op zaterdag met een sneukelfietstocht van 25 km met vier stops. Inschrijven kan in de feesttent, deelnemen kost 10 euro voor volwassenen en 7 euro voor kinderen tot 12 jaar. Starten kan tussen 14 en 16 uur. Om 19.30 uur start in de feesttent voor de allereerste keer een kampioenschap frikadellen eten. De deelnemers krijgen een kwartier de tijd om zoveel mogelijk frikadellen te verorberen. Deelnemen kost 5 euro en voor de winnaar staat een leuke beker klaar. Wie te veel eet en moet braken, wordt uitgesloten. Al die tijd blijft de Gaverbar in de feesttent open, zijn er frietjes en springkastelen voor de kleinsten en voor bezoekers met zangtalent is er karaoke.”

Rommelmarkt

“Zondag 2 juni opent met een groots opgezette rommelmarkt in alle straten van de wijk. Vanaf 6 uur kan je misschien wel een leuk hebbeding op de kop tikken. De rommelmarkt loopt tot 17 uur. Vanaf 8 uur kan iedereen genieten van het oldtimer-event. Alle merken zijn welkom tot het bouwjaar 1995. De deelnemers kunnen reken op een gratis ontbijtbuffet en krijgen een rallyplaat als aandenken. Na de oldtimermeeting zorgt harmonie Sint Cecilia voor een muzikale rondgang in de wijk. Bezoekers kunnen ook op zondag terecht in de Gaverbar waar de hele dag door verse frietjes gebakken worden.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier