Chiro Aartrijke slaat tenten zomerkamp op in Mol

Redactie KW

De meisjes en jongens van Chiro Aartrijke gaan net als vorige zomer op kamp naar Mol, een gemeente in de provincie Antwerpen. “We logeren wel op een andere kampplek”, zegt Maya Sioen, leidster bij de Sloebers.

Op zaterdag 31 juli vertrekken de leden van Chiro Aartrijke op een tiendaags kamp naar Mol. Ze verblijven er in De Burcht, de KSA-lokalen van Mol. De jongste afdelingen slapen in de gebouwen, de oudste afdelingen in tenten op het terrein.

De Sloebers, ofwel de kinderen uit het eerste en het tweede leerjaar, vertrekken pas op dinsdag 3 augustus en de Aspi’s vertrekken al op vrijdag 30 juli met hun fiets. “We gingen al enkele keren op kamp naar Mol, al kiezen we iedere keer voor een andere locatie om te overnachten. Maar Mol heeft heel wat troeven. De omgeving is rijk aan bossen en open ruimtes. Dat biedt heel wat mogelijkheden om activiteiten te organiseren in het groen. Kortom, we voelen ons zo’n beetje thuis in Mol en omgeving”, begint Maya Sioen, leidster bij de Sloebers.

Enorm veel geluk

“Naar corona-omstandigheden toe, hadden we vorig jaar enorm veel geluk met onze kampplaats. We werkten in vier bubbels en gelukkig leende dat gebouw zich daartoe. We hadden bijvoorbeeld voldoende refters. Dit jaar zou dat veel moeilijker lukken, maar nu moeten we al zeker niet in zoveel bubbels werken”, vervolgt Maya.

Afhankelijk van de vaccinatiegraad zullen we dit jaar in één of twee bubbels moeten vertoeven

Chiro Aartrijke kijkt heel erg uit naar het kamp. “Wij met de Sloebers zullen alvast een veel grotere groep hebben. Vorig jaar gingen 16 sloebers mee, nu zijn er al een 28-tal ingeschreven. Veel kinderen vinden de weg naar onze Chiro en daar kunnen we alleen maar blij om zijn”, besluit Maya.

Bieke Cobbaert

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier