Camperterrein aan Tiegembos in Anzegem officieel geopend

Onder ruime belangstelling werd de camperzone geopend.© GV
Onder ruime belangstelling werd de camperzone geopend.© GV
Gerda Verbeke

Het autokampeerterrein op het Vital Moreelsplein in Anzegem is afgewerkt en werd onder ruime belangstelling geopend door schepen van Toerisme Yannick Ducatteeuw (Inzet). Deze nieuwe overnachtingsplaats in Tiegem met vijf standplaatsen kwam tot stand met de steun van Westtoer.

Door het toenemende succes van kampeerauto’s is de vraag naar overnachtingsmogelijkheden in de regio groter dan het huidige aanbod. Hieraan komt Anzegem nu tegemoet met deze camperzone die voorzien is van alle nodige voorzieningen zoals water en elektriciteit, een loospunt en een goede ondergrond vlakbij het Sint-Arnolduspark. Het plein werd ook opgewaardeerd door de aanleg van extra groen, nieuwe picknicktafels, voetbaldoelen en een handige fietspomp.

Meerwaarde

Het was buurtbewoner Romain Douterloigne uit de Hellestraat die de gemeente een duwtje in de rug gaf om daar een meerwaarde te creëren. “Het is ondertussen ongeveer vijf jaar geleden dat ik een brief schreef naar de toenmalige schepen van Toerisme Noël Veys met het voorstel om de verloederde parking in te richten voor kampeerders”, vertelt Romaine Douterloigne (70) die zelf een fervente kampeerder is.

Het is een ideale uitvalsbasis om de toeristische troeven van onze gemeente te ontdekken

“Koen Tack (N-VA) nam de fakkel later over van Veys en volgde dit dossier mee op. Dit werd gestimuleerd door vrijetijdsorganisatie Pasar die burgers opriep om het gemeentebestuur aan te spreken. Tijdens ons jaarlijks bergfeest is het idee dan beginnen groeien. De realisatie is een mooie aanwinst voor kampeerders. We zijn met het Bergcomité ook heel tevreden met de installatie van de elektriciteitskast op het plein.”

Recreatie en natuur

Dit terrein ligt midden in het land van Streuvels met tal van fiets- en wandelmogelijkheden. “Het is een ideale uitvalsbasis om de toeristische troeven van onze gemeente te ontdekken”, stelt Ducatteeuw. “Anzegem heeft heel wat te bieden aan recreatie en natuur. We hebben dit kunnen waarmaken dankzij de steun van Westtoer die de ambitie heeft om deze legislatuur 250 kampeerplaatsen te realiseren in West-Vlaanderen. We zijn zeer tevreden over het resultaat. Ook onze lokale horeca en economie kunnen hier een graantje van meepikken.”

“Voor de buren werd het probleem van de afwatering opgelost en is dit een algemene opwaardering van de omgeving. Het totale kostenplaatje bedraagt ongeveer 100.000 euro waarvan de provincie een vierde voor haar rekening nam.” De werken werden uitgevoerd door de firma Vanden Buverie & co uit Desselgem.

Meer info vind je via www.anzegem.be/kampeerautoterrein en www.toerisme-leiestreek.be/camper/vital-moreelsplein (met ook heel wat praktische info en tips in de buurt)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier