Zomerbar CoBar gaat enthousiast derde zomerseizoen in

V.l.n.r.: burgmeester Joachim Coens, Ward Buffel, Amélie Cobbaert, Marilyn Dierick en burgemeester Jos Sypré.© Regi
V.l.n.r.: burgmeester Joachim Coens, Ward Buffel, Amélie Cobbaert, Marilyn Dierick en burgemeester Jos Sypré.© Regi
Redactie KW

Langs de Sijselestraat op de grens met Sijsele gaat in Oedelem voor de derde keer de zomerbar CoBar van start. Amélie Cobbaert, Ward Buffel en Marilyn Dierick zijn de drijvende krachten achter dit project. Dat jongeren als volwaardig ondernemer kunnen uitgroeien, bewijst het drietal.

“We hebben met elkaar kennisgemaakt in de universiteit”, zegt Amélie, die afstudeerde als burgerlijk ingenieur. “We wilden graag uitpakken met een mooi project en zo kwamen we bij de CoBar terecht. Dit eerste weekend is er eentje om in te lopen, want in principe zullen we drie maanden lang van donderdag tot zondagavond open zijn.”

De burgemeesters van Beernem en Sijsele, respectievelijk Jos Sypré (CD&V) en Joachim Coens (CD&V), kwamen een kijkje nemen en zagen dat het goed georganiseerd is.

Voltijds bezig

“We hebben via Facebook een oproep gedaan om jongeren aan te werven”, vervolgt Amélie. “Zo hebben we twee fulltime jongeren voor de bar/keuken aangeworven, eigenlijk voor de barwerking en het aansturen van ons fantastisch team. We verwachten uiteraard wat ervaring in de horeca, en gedreven en stressbestendige jongeren. Ze krijgen een voltijds contract van mei 2021 tot en met augustus 202, voor vier dagen per week, zodat ze een jong en dynamisch team vormen. Met de komst van de burgemeesters waren we zeer opgezet. Dat toont dat we goed bezig zijn.” (RB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.