Vernieuwd café l’Abattoir opent vrijdag 1 maart deuren: “We kunnen niet wachten”

Hoppie en Lintsie achter de tap in café l'Abattoir. © Frank Meurisse
Wouter Vander Stricht

Deze week werd nog de laatste hand gelegd aan het spiksplinternieuwe interieur van café l’Abattoir. De langverwachte heropening is gepland op vrijdag 1 maart. Hoppie en Lintsie zijn er alvast helemaal klaar voor.

Café l’Abattoir dat al een rijke geschiedenis kende, begint straks aan een tweede leven. David Stekelorum kocht de zaak, met Hein ‘Hoppie’ Dekiere vond hij een gerant die het klappen van de horecazweep kende. En op zijn beurt engageerde Hoppie dan weer Lintsie Vansteenkiste die de zaak overdag zal runnen, Hoppie doet telkens de avondshift. Het café zal iedere dag open zijn vanaf 10.30 uur. Op woensdag sluit men om 14.30 uur en blijft men daarna dicht, de andere dagen sluit Hoppie af. “We zullen wel zien hoe laat dat is.”

Vleugje nostalgie

Het café steekt helemaal in het nieuw en oogt sfeervol. “Het is wat een nostalgische look, met wat retro-elementen.” Maar alles is uiteraard nieuw, van de toog tot de frigo’s. “In het café zelf zullen we een 50-tal zitplaatsen hebben, we beschikken ook nog over een vergaderzaaltje voor een 15-tal personen. Ook het sanitair is helemaal vernieuwd.”

Hoppie en Lintsie hebben natuurlijk zelf een groot netwerk in de horecawereld. Op zondag zal Hoppies partner Frederik Depoorter samen met Kimberly Vanhecke het café open houden. Ondertussen vonden ook al twee kaartclubs en een wielertoeristenvereniging de weg naar de Vlietmanstraat. “En we hebben hier ook al een spaarkas, de bijhorende club moeten we nog oprichten.” De muziek in het café zal afhangen van het publiek dat er aanwezig is. “Overdag zal dat uiteraard rustig zijn, ‘s avonds kunnen we al eens de sfeer wat aanzwengelen.”

Openingsweekend

Vier bieren worden van het vat geserveerd. Jupiler en Stella van de tap, om te starten zitten Kasteel Rubus en Triple Karmeliet op de twee wisseltappen. “Maar we hebben een mooi aanbod aan andere streekbieren en bieden ook de gebruikelijke, kleine cafésnacks aan.” Iedereen van team l’Abattoir kijkt al uit naar de opening. “We zijn er helemaal klaar voor. In het openingsweekend serveren we broodjes voor wie langskomt. We kijken uit naar de start, maar ik hoop ook zo snel mogelijk in onze routine te geraken. We weten wat het is om een café te runnen, dus het kan niet snel genoeg beginnen nu.” (WVS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier