Patron. kiest voor girl power: Saartje en Lorna worden nieuwe gezichten van het feestcafé

Anne Marie met links van haar Lorna en rechts Saartje © MD
Margot Demeulemeester
Margot Demeulemeester Stadsreporter Kortrijk

Anne Marie Sanchez, gekend van de Cubaanse bar La Bodeguita del Medio, is de enige vrouwelijke caféuitbater in de uitgaansbuurt in de Burgemeester Reynaertstraat. “Met mijn team brengen we female power naar patron.. We zijn ons muziekgenre nog aan het finetunen, maar sowieso gaan we voor iets uniek in ’t straatje. Ik denk bijvoorbeeld aan disco nights.”

Met de vijfdaagse ‘patron. presents Sinksen’ kwam het feestcafé voor het eerst naar buiten met een evenement met nieuwe gezichten Saartje Vandecasteele (35) en Lorna Verheye (29). “We vonden het de max. De afsluit was zeer leuk, er is veel volk binnengekomen. Volgend jaar mag het voor ons nog langer duren. We hebben heel het weekend lang van alles van muziek gedraaid: commercieel, urban, techno, acid en house.”

Net zoals in La Bodeguita del Medio en de duidelijke latin sfeer wil Anne Marie ook de identiteit van van patron. vinden. “We blijven een feestcafé voor 20-plussers. Het lijkt me wel leuk om hier eighties of nineties muziek te draaien, maar ik openminded en luister naar mijn team. Lorna en Saartje zijn er wel voor te vinden hier ook af en toe techno en house te draaien.”

“We blijven een feestcafé voor 20-plussers. Het lijkt me wel leuk om hier eighties of nineties muziek te draaien” – Anne Marie

Waar het trio wel een heel duidelijke visie over heeft, is het creëren van een safe space. “Dit moet een veilig café zijn, ook voor ons personeel, waar we direct ingrijpen bij grensoverschrijdend gedrag. De persoon in kwestie wordt onmiddellijk aangesproken en als ze niet willen luisteren, worden ze uit het café gezet. Punt. Er gebeuren te veel rare dingen in ’t straatje, waaronder spiken. Goed dat tijdens Sinksen daar aandacht aan werd besteed met het fysieke meldpunt”, vertelt Saartje.

“Dit moet een veilig café zijn, ook voor ons personeel, waar we direct ingrijpen bij grensoverschrijdend gedrag” – Saartje

Het interieur van patron. blijft behouden. Met de warme maanden worden de terrassen vooraan en achteraan gezellig aangekleed met plantjes. “We plannen ook verschillende optredens, activiteiten en thema-avonden in deze zomer. Misschien komt er met tijd toch een keukentje voor wat hapjes op de kaart te plaatsen. Met patron. zullen we in juli en augustus ook op de Zomermarktjes staan”, aldus Anne Marie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier