Feest voor twee jaar ’t Bloemgat in Ardooie: uitbaters pakken nu vrijdag groots uit

Michael Devos en Julie Velghe achter de toog van café ‘t Bloemgat. © Frank Meurisse Frank Meurisse
Wouter Vander Stricht

Café ’t Bloemgat werd nieuw leven in geblazen door Julie Velghe en Michael Devos. Op vrijdag 26 april is het dag op dag twee jaar geleden dat het Ingelmunsterse koppel het café opende. “Het succes overtrof onze stoutste verwachtingen. We willen onze klanten dan ook op een passende manier bedanken.”

Het gloednieuwe terras hielp Julie met haar man en aannemer Michael Devos zelf aanleggen, ondertussen is ook de Bloemhutte in gebruik. De houten constructie achteraan het café herbergt een opslagplaats maar kan ook dienst doen om buiten mensen te bedienen. “Maar dat is vooral bij goed weer, voor vrijdag hebben we alvast een tent voorzien die we op onze parking achteraan zullen neerpoten. Er zijn ook extra toiletten voorzien omdat we toch op een bepaalde toeloop rekenen. We zetten dan ook ons volledig team aan medewerkers in om te komen bestellen. We hebben ook optredens voorzien.”

Tachtigers wagen zich hier wel eens aan een dansje

“Ik hanteer die dag mijn normale openingsuren, dus om 15 uur gaan de deuren open. Rond 18 uur komen de Verbeasty Boys uit Pittem spelen. Daar zitten enkele klanten bij, ze zullen zowel door de tent als in het café rond lopen. Om 21 uur is de beurt aan charmezanger Jens. Tussenin en nadien zal dj Gum plaatjes draaien. Het moet een sfeervolle avond worden. Die begint wat rustiger, omdat ik in de vooravond vaak een iets ouder publiek heb. Maar grosso modo heb ik een erg breed publiek van alle leeftijden, van jonge gasten tot tachtigers die ook al eens een danspasje wagen. Dat maakt het ook zo leuk werken.”

Op slag verliefd

De zoektocht naar de locatie voor een eigen café nam wat tijd in beslag, maar Julie en Michael waren op slag verliefd toen ze café ’t Bloemgat binnen stapten. Het café was al een tijdje gesloten, maar ondertussen vindt men van heinde en verre al de weg naar de Bloemgatstraat in Ardooie, pal op de grens met Meulebeke en Emelgem. Het wordt overigens ook een druk weekend ten huize Devos-Velghe. Zoontje Owen hij heeft ook nog een zusje Ellis doet op zondag 28 april zijn communie. “Dan zal het café ook gesloten zijn.”

Ondertussen kijkt Julie ook uit naar beter weer. “Ons nieuw terras hebben we nog nauwelijks kunnen gebruiken. We hunkeren wat naar de zon. Op termijn als we eens wat tijd hebben en het zot in onze kop zullen we ook achteraan een terras aanleggen. Je ziet, we hebben wel nog wat plannen. Maar eerst genieten van het tweede verjaardagsfeest.”

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier